Mrmot Fil najavio još šest nedelja zime!

Tokom godišnje ceremonije Dana mrmota u Pensilvaniji, mrmot Fil iz Panksatonija nije obradovao Amerikance jer im je predskazao još šest nedelja zime.

Zanimljivosti 02.02.2021 | 16:38
Mrmot Fil najavio još šest nedelja zime!

U zoru, dok su promicale pahulje snega, članovi Kluba mrmota iz Panksatonija krenuli su do panja čuvenog prognozera, mrmota Fila, ali bez uobičajene gužve hiljada radoznalih posetilaca koji zbog pandemije koronavirusa nisu mogli da se okupe.

„Izgledaš prelepo danas“, šapnuo je mrmotu predsednik kluba Džef Landi, dok ga je stavljao na vrh panja kako bi životinja izvršila svoju prognostičarsku dužnost birajući jedan od dva svitka nešto pre 7.30 ujutru.

Krzneni prorok „ugledao“ je senku svitka – što znači da će se zima zadržati još šest nedelja.

„Iza nas je noćna tmina, ali sada vidimo nadu i jutarnju jarku svetlost. Ali sada kada se okrenem da vidim da me prati savršena senka. Biće još šest nedelja zime!“, pročitao je potpredsednik kluba Tom Dankel iz izabranog svitka.

Predsednik Landi, međutim, uputio je poruku nade dok se zemlja bliži godišnjici početka krize koju je izazvao koronavirus.

„Želim da vam kažem da nam je (Fil) takođe rekao da se posle zime možemo radovati jednom od najlepših i najsvetlijih proleća koja smo ikada videli“, rekao je Landi.

Optimistična prognoza stigla je dok su naleti vetra i snega u današnjoj prognozi i to posle snažne oluje koja je donela čak 27 centimetara na delove Njujorka, Nju Džersija i Pensilvanije.

Godišnji ritual, koji datira iz 1887. godine, održan je ove godine usred pandemije koronavirusa.

Umesto uobičajene gužve u parku Goblers Nobu u Panksatoniju, u Pensilvaniji, Fil je samo virtuelno bio okružen obožavaocima.

 

 

Izvor: RTS

Komentari / 0

Ostavite komentar