Бијељина остаје град мира, љубави и толеранције

Бијељина ће наставити сарадњу са свим вјерским заједницама и надограђивати је на већ учвршћеним темељима – истакао је на традиционалном пријему за представнике вјерских заједница градоначелник Љубиша Петровић.

Република Српска 01.02.2021 | 14:55
Бијељина остаје град мира, љубави и толеранције

„Бијељина остаје Град мира, љубави и толеранције. Сарадња са вјерским заједницама  само може бити унапријеђена. Имамо обавезу да младим нараштајима пружимо бољи привредни амбијент, да се људи запосле и у миру, слози и љубави наставимо да живимо заједно", рекао је он.

Архијерејски намјесник бијељински Љубо Богдановић указао је на значај добрих међувјерских односа у Бијељини.

„Захваљујући грађанима Бијељине наш град би требало да послужи као примјер да се може живјети у миру и међусобној љубави и поштовању, без обзира на то ко којој вјерској заједници припада.  Задатак свих нас јесте да заједно са Градском управом допринесемо бољем животу и напретку ове средине.  Ако Бог да, када прође пандемија, да сви кренемо као феникс да се уздижемо и васкрсавамо, како у духовном, тако и у материјалном смислу", казао је Богдановић.

Унапређење сарадње са Градском управом очекују и у Удружењу Словака из Бијељине.

„Прошле године дјелимично смо реализовали пројекат учења словачког језика за наше најмлађе, који је био подржан и од Градске управе, али због пандемије, нисмо га провели до краја. Наставак очекујемо у овој години, уз подршку градског руководства", истакао је Данијел Штефек из овог Удружења.

Он је подсјетио да су Словаци у претходним годинама имали изузетно добру сарадњу са Градском правом, која је финансирала и изградњу Евангелистичке цркве у Бијељини.

БН ТВ

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

мирослав

01.02.2021 14:50

господине Петровићу изузетно ми је драго сто сте постали градоначелник и имате пуну подршку за Ваш рад. али сад имам и једну малу опаску или критику. вама као Градонечелнику не приличи да тако високе вјерске великодостојнике дочекујете у џемперу и фармеркама. једноставно то није уреду и испада да понижавате и њих и њихову професију. ово је само братска сугестија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.02.2021 15:28

100%

Name

реплика Мироску Миловановићу

01.02.2021 16:09

Господине Мирославе они су дошли у службеном одијелу њхове професије и логично је да су тако обучени..Свештеници су слуге вјере и Бога и зашто би их неко дочекивао као нешто посебно сем онога што јесу па да мора да облачи свечана одијела.Градоначелник је и њих дочекао у радном одијелу као и они што су код њега дошли у свом радном одијелу јер не постоји правилник којим је прописано када и како треба да буде Градоначелник обучен кад му долазе свештена лица у обичну посјету.

Name

Градоначелник је савремен

01.02.2021 16:24

Он је само човјек 21ог вијека... Ако се способни, млади и напредни буду прилагођавали старима и ретрограднима престиће нас Афричке земље, не фали пуно! Знаћемо да смо као друштво успјели кад се буде гледало какав је ко човјек и шта ради, а не шта облачи, па макар носио шарене бермуде.

Name

Нострадамус

01.02.2021 16:56

Не слазем се са таквим мисљењем.Сигуран сам да вјерским особама уопсте није било непријатно.Лијепа пријатељска ријец је битнија од одијела.

Name

Ллллл

01.02.2021 16:28

Нека нас Бог упути свију на Свјету и дадне нам мир свима. А и ми морамо мало висе на себи радити сви да будемо Богобојазни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Постено

01.02.2021 20:38

Молим суграђане да угледне "људе у црном" финансирају од својих пара,не од нашег пореза! Опорезујте црне лимузине,скупе сатове,златне кровове. Порез на лијекове,пелене,дјечју храну...смирна,тамјан,злато-нема пореза.Како драги моји,како?

ОДГОВОРИТЕ
Name

блиц

02.02.2021 02:59

Биће заједницког живота до прве прилике, то је дефиниција живота у овој држави.

ОДГОВОРИТЕ