Bijeljina ostaje grad mira, ljubavi i tolerancije

Bijeljina će nastaviti saradnju sa svim vjerskim zajednicama i nadograđivati je na već učvršćenim temeljima – istakao je na tradicionalnom prijemu za predstavnike vjerskih zajednica gradonačelnik Ljubiša Petrović.

Republika Srpska 01.02.2021 | 14:55
Bijeljina ostaje grad mira, ljubavi i tolerancije

„Bijeljina ostaje Grad mira, ljubavi i tolerancije. Saradnja sa vjerskim zajednicama  samo može biti unaprijeđena. Imamo obavezu da mladim naraštajima pružimo bolji privredni ambijent, da se ljudi zaposle i u miru, slozi i ljubavi nastavimo da živimo zajedno", rekao je on.

Arhijerejski namjesnik bijeljinski Ljubo Bogdanović ukazao je na značaj dobrih međuvjerskih odnosa u Bijeljini.

„Zahvaljujući građanima Bijeljine naš grad bi trebalo da posluži kao primjer da se može živjeti u miru i međusobnoj ljubavi i poštovanju, bez obzira na to ko kojoj vjerskoj zajednici pripada.  Zadatak svih nas jeste da zajedno sa Gradskom upravom doprinesemo boljem životu i napretku ove sredine.  Ako Bog da, kada prođe pandemija, da svi krenemo kao feniks da se uzdižemo i vaskrsavamo, kako u duhovnom, tako i u materijalnom smislu", kazao je Bogdanović.

Unapređenje saradnje sa Gradskom upravom očekuju i u Udruženju Slovaka iz Bijeljine.

„Prošle godine djelimično smo realizovali projekat učenja slovačkog jezika za naše najmlađe, koji je bio podržan i od Gradske uprave, ali zbog pandemije, nismo ga proveli do kraja. Nastavak očekujemo u ovoj godini, uz podršku gradskog rukovodstva", istakao je Danijel Štefek iz ovog Udruženja.

On je podsjetio da su Slovaci u prethodnim godinama imali izuzetno dobru saradnju sa Gradskom pravom, koja je finansirala i izgradnju Evangelističke crkve u Bijeljini.

BN TV

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

miroslav

01.02.2021 14:50

gospodine Petroviću izuzetno mi je drago sto ste postali gradonačelnik i imate punu podršku za Vaš rad. ali sad imam i jednu malu opasku ili kritiku. vama kao Gradonečelniku ne priliči da tako visoke vjerske velikodostojnike dočekujete u džemperu i farmerkama. jednostavno to nije uredu i ispada da ponižavate i njih i njihovu profesiju. ovo je samo bratska sugestija

ODGOVORITE
Name

Re

01.02.2021 15:28

100%

Name

replika Mirosku Milovanoviću

01.02.2021 16:09

Gospodine Miroslave oni su došli u službenom odijelu njhove profesije i logično je da su tako obučeni..Sveštenici su sluge vjere i Boga i zašto bi ih neko dočekivao kao nešto posebno sem onoga što jesu pa da mora da oblači svečana odijela.Gradonačelnik je i njih dočekao u radnom odijelu kao i oni što su kod njega došli u svom radnom odijelu jer ne postoji pravilnik kojim je propisano kada i kako treba da bude Gradonačelnik obučen kad mu dolaze sveštena lica u običnu posjetu.

Name

Gradonačelnik je savremen

01.02.2021 16:24

On je samo čovjek 21og vijeka... Ako se sposobni, mladi i napredni budu prilagođavali starima i retrogradnima prestiće nas Afričke zemlje, ne fali puno! Znaćemo da smo kao društvo uspjeli kad se bude gledalo kakav je ko čovjek i šta radi, a ne šta oblači, pa makar nosio šarene bermude.

Name

Nostradamus

01.02.2021 16:56

Ne slazem se sa takvim misljenjem.Siguran sam da vjerskim osobama uopste nije bilo neprijatno.Lijepa prijateljska rijec je bitnija od odijela.

Name

Lllll

01.02.2021 16:28

Neka nas Bog uputi sviju na Svjetu i dadne nam mir svima. A i mi moramo malo vise na sebi raditi svi da budemo Bogobojazni.

ODGOVORITE
Name

Posteno

01.02.2021 20:38

Molim sugrađane da ugledne "ljude u crnom" finansiraju od svojih para,ne od našeg poreza! Oporezujte crne limuzine,skupe satove,zlatne krovove. Porez na lijekove,pelene,dječju hranu...smirna,tamjan,zlato-nema poreza.Kako dragi moji,kako?

ODGOVORITE
Name

blic

02.02.2021 02:59

Biće zajednickog života do prve prilike, to je definicija života u ovoj državi.

ODGOVORITE