Бијес грађана због епидемиолошких мјера у Бечу

Литија и "шетња" противника епидемиолошких мера аустријске владе, које су одржане данас после подне у Бечу, завршене су бројним пријавама и хапшењима.

Регион 01.02.2021 | 00:32
Бијес грађана због епидемиолошких мјера у Бечу

Министар унутрашњих послова Карл Нехамер тврди да су учесници покушали и упад у парламент.

Министар унутрашњих послова Аустрије Карл Нехамер и председник полиције у Бечу Герхард Пирстел саопштили су вечерас, у краткој изјави за медије, да су демонстранти покушали да упадну у парламент.

Нехамер је нагласио да је полиција имала "веома, веома тежак задатак".

"Био је чак и покушај да се упадне у прилаз парламента. Поука скупа је да морамо још више да се прилагодимо тактици демонстраната", навео је он.

Нехамер је критиковао Слободарску партију Аустрију (ФПО) због охрабривања демонстраната.

Пирстел је казао да је поднето 850 пријава и ухапшено 10 лица.

Иначе полиција је забранила пријављених демонстрација против корона мера током викенда, али су преко друштвених мрежа анти-коронаши позвали на "шетњу" и литије.

Међу учесницима протестне шетње били су, поново, неонацисти и десничарски идентитаристи, за које полиција тврди да желе у своје сврхе да злоупотребе негодовање грађана против ограничења слобода услед борбе против пандемије.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ван Гог

01.02.2021 06:36

Полиција треба да стане уз народа не да иде против народа. Кад полиција свати да су они дио тог истог народа да ту се налази и њихова родбина брат сестра синовац комшија. Онда се све мјења и владе и предсједници министри све пада. Овако. То су Данци Шведи Бјелоруси око те пандемије паметно урадили. А затварати народ може довести само до револта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јелена

01.02.2021 08:12

Сто не написасте да је добар дио полиције скинуо сљемове и стао уз народ!!!!!!Имају снимци!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Без полиције

01.02.2021 08:43

Људи изашли да искаж незадовољство. Шетају главном улицом сат времена а нигдје невидиш полицајца. Наш полицајци би одмах на поетку улетели и растурили демонстранте. Мислим да руководство наше полиције може науити доста гледајући овај снимак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

01.02.2021 20:40

За овај Млади СВИЈЕТ ,Падај сило и Неправдо Омладино напред,

ОДГОВОРИТЕ