Адвокат тврди да Додикова икона потиче из опљачканог нацистичког блага!

Адвокат тврди да Додикова икона потиче из опљачканог нацистичког блага!

Босна и Херцеговина 31.01.2021 | 09:35
Адвокат тврди да Додикова икона потиче из опљачканог нацистичког блага!

Загребачки адвокат Озрен Татарац, који годинама заступа клијенте у правним захтјевима за поврат украдених вриједних умјетнина, отворио је ново поглавље о украјинској икони због које је Додик доспио у фокус међународног дипломатског скандала.

Адвокат Озрен Татарац из Загреба, који се бави повратом умјетнина које су њемачки нацисти током Другог свјетског рада опљачкали широм Европе, а које се налазе у земљама бивше Југославије, упутио је Парламенту БиХ, ОХР-у и амбасадама Украјине и Русије у БиХ, информацију о сазнањима у вези са иконом која носи печат Украјине из времена СССР-а.

Ради се о православној икони св. Николе због које је предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик доспио у жижу невиђеног дипломатског скандала.

Наиме, Татарац је у писму упућеном на наведене адресе изнио занимљиве закључке у вези с могућом путањом иконе св. Николе, која, по свему судећи, припада украјинској културној баштини.

Ради се о православној икони св. Николе коју је предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик поклонио министру иностраних послова Руске Федерације Сергеју Лаврову, приликом његове посјете Босни и Херцеговини 14. децембра прошле године.

Након реакција Додика и његових сарадника, непосредно по избијању скандала, постало је јасно да је икона на илегалан начин доспјела БиХ, што је изазвало оштру реакцију и дипломатски протест украјинске амбасаде. Русија је, одмах по сазнању да је украдена, икону вратила Босни и Херцеговини, како би се преко међународне сарадње, односно путем ИНТЕРПОЛ-а, утврдило њено поријекло и начин на који је доспјела у БиХ.

Татарац, који заступа Јевреје у настојању да поврате своје опљачкане драгоцјености, сматра да је и икона св. Николе највјероватније украдена током Другог свјетског рата.

– Постоји основана сумња да је предмет украден за вријеме трајања Совјетског савеза, а не послије његовог распада, будући да би предмет након распада Совјетског савеза имао или печат надлежних органа Републике Украјине, или тамошње православне цркве.

Такође, основана је сумња да је предмет украден за вријеме Другог свјетског рата, будући да предмет украјинске културне баштине, за вријеме док је Украјина била у саставу Совјетског Савеза, ни на који други начин није могао бити измјештен из Украјине, осим путем масовне и ноторне нацистичке пљачке умјетнина за вријеме нацистичке окупације тадашње совјетске Украјине.

Воштани печат на икони додатно упућује да је ријеч о предмету украденом од нациста за вријеме нацистичке окупације тадашње совјетске Украјине, будући да су се након Другог свјетског рата у Совјетском Савезу употребљавали модернији начини означавања запечаћених предмета, односно будући да постојање совјетског печата од воска указује да је печат постављен у ранијим фазама постојања Совјетског Савеза, тј. прије Другог свјетског рата – истиче загребачки адвокат у писму посланичким клубовима Представничког дома ПС БиХ.

Даљи пут иконе вјероватно дијели судбину око десет хиљада других умјетнина које су опљачкали њемачки нацисти широм Европе, а које су им одузете крајем Другог свјетског рата, да би се илегално нашле у државним, али и приватним колекцијама многих земаља, па и на просторима бивше Југославије.

Татарац у писму наводи да има врло опширна сазнања о укупној културној баштини народа и земаља бившег Совјетског Савеза, нарочито Бјелорусије и Украјине, али исто тако и Руске Федерације, чија културна баштина је била опљачкана за вријеме другог свјетског рата. Истиче да су многи предмети изузетне вриједности, заједно са умјетнинама отетим од европских Јевреја, као и онима које су покрадене у Варшави, пред крај рата пребачене у Загреб, у тадашњу Независну државу Хрватску.

Он наводи да су била и два послијератна трансфера опљачканих умјетнина 1948. године, као и накнадни трансфер из Аустрије у јесен 1986. године.

– Сва четири трансфера умјетнина, њемачких прије краја рата и три ‘југославенска’ трансфера умјетнина су ишли изравно у Загреб, али су умјетнине из прва три трансфера биле накнадно премјештане или у јужну Далмацију или у друге републике бивше Југославије, а дио је завршио и у ‘приватним’ збиркама добро повезаних појединаца.

Из медија је видљиво да је предметна украдена икона била представљена члану Предсједништва Босне и Херцеговине Милораду Додику као ‘породично власништво’ одређене породице, за коју претпостављам да ју чине држављани БиХ.

Стога закључујем да постоји основана сумња да је то наводно ‘породично власништво’ те црквене иконе изворно, прије тридесетак или више година на илегалан начин ‘исцурило’ из неке државне колекције на подручју тадашње СР Хрватске, која колекција је изворно представљала нацистичку ратну пљачку умјетнина.

Уколико се испостави да икона св. Николе представља нацистички ратни плијен, који је непознатим каналима доспио у Босну и Херцеговину, односно Републику Српску, а потом и у руке Милорада Додика, отвара се још озбиљнија прича о умијешаности појединаца из БиХ у трговину умјетнинама које су се нашле на црном тржишту, а потичу из нацистичке ратне пљачке.

Заправо, кључно питање на које и даље нема потпуног одговора гласи: Како се та икона нашла у рукама Милорада Додика!?

(Истинито)

Коментари / 91

Оставите коментар
Name

ДОДИК ЦИРКУС 234

31.01.2021 08:46

ЦИРКУСАНТ МАЛИ И ПИЈАЦНИ ЛОПОВЦИЦ. ИЗ СЕЉАЦИЈЕ ЗВАНЕ ЛАКТАСИ. УЗАС. ФУЈКА БРЕ. ОТПОР. ОДЛАЗИ СОТОНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

31.01.2021 10:00

Замисли купис ауто за које немас доказ одакле ти,и ста би било...истог цаса бибти га полиција одузела и одвезла у своје гаразе а против тебе би поднијели пријаву,бла,бла.....Али то вази за нас обицне смртнике.Кад си власник тузиластва и суда онда мозес ста хоцес.Иносити преко границе,врацати опет преко границе и ником ниста.Нема од ове дрзаве бас ниста.Ово је нека фавела.

Name

РАСПУЦХИН

31.01.2021 10:06

Све сте у праву што пишете за "великог бају" а могао бих додати још много тога јер сте остали недоречени. Ова "прича" је много већа и то сам већ много пута писао па су ме неки нападали. Писао сам и да ће многи гутати кнедле и "горке пилуле" а вријеме ће показати шта ће се још догодити и испливати на површину. Управо је и реакција Украјине показатељ да ту нешто "смрдуцка" и да су их на такву реакцију натјерали њихови покровитељи. Све то не умањује одговорност "великог баје" за све што је урадио овом народу. И да , опет понављам да имам веома "елегантно" рјешење ове "ситуације" али изгледа да ће то одрадити они који требају и које "велики баја" мора испоштовати.

Name

Борац

31.01.2021 10:07

Да није Јасеновацка градја плацена иконом?

Name

Вања

31.01.2021 10:23

Ја Милокрад Додикониц једини знам праву истину у вези иконе Светог Николе. Дзаба наглабате и прицате небулозе. Како сам добио икону нецу вам реци, али сам мислио иконом подмитити Лаврова у вези потписивања АНП.

Name

СНСД

31.01.2021 10:44

Опет смо наивно вјеровали, а "они" су нас опет изиграли, као и у погледу усвајања закона које смо мислили после поништити, као и за прудски споразум, као и ... "Ми" смо добродушни и наивни, а ови издајници из опозиције и борачких категорија све дочекују на нож и само им је стало да нас заваде са нашим "мрским" коалиционим партнерима из СДА и да нам загорчају живот и привилегије, које уживамо патећи се и не радећи ништа у "омраженом" Сарајеву

Name

израелац

31.01.2021 11:17

А фино је Украина понудила еxпетни тим да заједно са Бих стручњацима и институцијама открију све о икони, ида је Додик врати ал ево... шта сад ова прича значи сем да и даље ради Дода мимо прописа, зато што ке крив..

Name

Ре

31.01.2021 11:39

Сада цемо сви смислити своју прицу па да се циркус настави а будале и беспослицари баве тим. А у ствари све је висе ту политике а мало битних ствари.

Name

Ђоганов

31.01.2021 11:40

Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха..... Хрватска обавештајна служба спашава Милорада Додика..... Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха...

Name

ИНА

31.01.2021 11:45

Колико ли је Вања Шпиљак, Додиков покровитељ, морао платити овом адвокату и хрватској обавјештајној агенцији да покушају сакрити истину о икони??????

Name

Ре Додик циркус 234

31.01.2021 11:46

Ста ви Имате против Лактаса. Тамо зиве вриједни И постени људи вецином пољопривредници. Срамота је да у насој лијепој Републици Српској зиве одвратни људи који сире мрзњу. Стоко једна неваспитана.

Name

Миле икона

31.01.2021 12:42

Овај Икониц Миле опет несто затаскава и опет зели да свали кривицу на неког као тамо сељака као дао њему икону ма ко је луд да поклони икону вриједну око 12 милиона еура неком олосу попут Додика све је он то замастио и нанио љагу народу и овој дрзави..

Name

Ха ха

31.01.2021 13:11

Сад криви нацисти. И да плијен препусте великосрбину милету. Мало сутра

Name

Боки

31.01.2021 13:13

Господин адвокат је сасвим јасно описао могуцност како је икона доспјела у приватне руке. Нацисти су је лагеровали у загребу , кад је пукла Југа тад је исто купио свако ста мозе да украде и тако је доспјела у приватне руке.

Name

Јапаја

31.01.2021 13:19

Како бре откуд му...па лијепо цовјек казе...мора да је то ратни плијен Бисеркиног дједа са истоцног фронта...

Name

Анита

01.02.2021 15:12

Па коњу један није ју Додик украо

Name

васке

31.01.2021 08:48

Икона иде у праве руке и ономе ко је цијени..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђедо

31.01.2021 09:49

... донио са Руског фронта кад се повлачио?

Name

Ре дједо

31.01.2021 10:23

Поклонио му нациста Страхе!

Name

ја није

31.01.2021 12:45

кад је пејо био код севастопоља мазне икону и даде је унуки а ова сефу а сефвелком сефу

Name

Ре васке

31.01.2021 19:08

Тацно. Зато је онај цовјек, кога Додик и не познаје, на пијаци уруцио икону Рудоњи и рекао 'ево, конацно је икона у оравим рукама'. Топла људсја прича за малоумне бираче лакташког трактористе.

Name

ХА ИНТЕРПОЛ

31.01.2021 09:02

ВАЗНО ЈЕ ДА ЈЕ ИНТЕРПОЛ ОДГОВОРИО ДА ВЕЗЕ НЕМА НИ О ЦЕМУ. ХА ХА ХА. ЈЕ.. ЛУД ЗБУЊЕНОГ. У ОВОЈ ЛУДАЦКОЈ ЗЕМЉИ. А ИНАЦЕ ЊЕГОВА ОМИЉЕНА ИГРА. НАРОД ЈЕ НАРАВНО ЗБУЊЕНИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар 2

31.01.2021 09:04

Па сви прицају и тврде да је икона украдена и да је скупоцјена .па засто не ухапсе Додика па нека казе одаклен је икона он то добри зна нијему са неба пала..Сви прицају а лопов и главни манипулант иконе и даље хара пљацком..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срба

31.01.2021 09:08

И ето га, извуче се Додо и овај пут :) Браћа Хрвати спасавају своје чедо :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

31.01.2021 09:11

Икона је чудотворна и свако јој част јер урадила је оно што није могао ни Исток ни Запад ни окружење ни домаћа опозиција. Велики Медо је уздрман и још га дрма као да је уштекан у струју. Све ово друго је небитно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА МИРКАН

31.01.2021 10:12

ОТПРИЛИКЕ ЈЕ ТАКО. БЛИЗУ СИ ЦЕНТРА. СВЕ ЈЕ БОЗИЈА ПРОМИСАО ПА И ОВО. БОГ ЈЕ ДАО ДА ПРЕКО ИКОНЕ УНИСТИ ДЈАВОЉЕГ СЛУГУ. ИАКО ДОДИК ТО НЕ ПОКАЗУЈЕ, ТЈ ВЈЕСТО КРИЈЕ ,ОН ЈЕ УЗДРМАН КАО И СВАКИ ДЈАВО ПРЕД КРСТОМ И ИКОНОМ.

Name

Кубанац

31.01.2021 10:13

Замисли ту игру по хиљадити пут. Човић му спашава главу са пања.

Name

Ана Ре Миркан

31.01.2021 12:12

Мислиш ?Нису Додика успјели уздрмати ни много јачи играчи ! Много је јак , жао ми вас је !

Name

Ре Ана

31.01.2021 12:38

Њега је уздрмао лекарски налаз. У којем писе да је дусевни болесник.

Name

Дриугаувугла

31.01.2021 09:11

А да мозда ово саопстење од хрватског струцњака Бурлито није наруцио?Само претпостављам ,јер у том слуцају би се бар опрао од тврдње да је икона украдена из Украјине у блиској прослости ,тј.да му је неко донио од ових насих пајсера попут оног Вукотица и њему слицних.Да ли це и даље дародавац остати (не)познаник у пролазу убрзо цемо сазнати у следецој епизоди серије "Цика Миле и његови бисери".

ОДГОВОРИТЕ
Name

оо7

31.01.2021 09:11

Нажалост,нико не зна праву истину.теорија за теоријом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Притвор

31.01.2021 09:13

Притворите Бурлу и нема пустања док не призна на како је икона доспјела њему у руке. Пустити га само из притвора када се провјери његов исказ а онда нека кривицно одговара пред судом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Де.ка

31.01.2021 09:14

Избанредно смисљена лагарија,као и досадасњем тецепту лази,супер мајстор за лагање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зола

31.01.2021 09:16

Е сваста це цовјек цути људи моји

ОДГОВОРИТЕ
Name

МЕНАГЕР

31.01.2021 09:20

Мислио сам да су насли некога струцног да их опет вади Тако је изгледало до задња два поглавља Да насе институције имају овакве људе у својим редовима Миле би се на брзину исцупао из овога Али да су овакви уз њега не би се ни довео у ову ситуацију Мислеци на поцетку да ради за Милу вец сам имао спреман коментар Ако је и све тако требало је онда да се икона поклони (врати) Украјини или неком Украјинском политицару Али ево нека ово стоји ако је ипак неки договор за будуца цупања насих институција

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реган

31.01.2021 09:22

Миле Радисиц-клен донио куму рудоњи кад је исао по докторат, хахахаха какве дилеје мили Бозе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран

31.01.2021 09:23

Помазе му Човић а успут све знакове ћирилице обрусао у Херцеговини

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коњевиц

31.01.2021 09:23

Само истина Додика мозе спасисти,али он не помисља да казе име дародавца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

31.01.2021 10:07

Милорад Додик и истина два различита појма. Ресице то Горица док ухвати времена сад је заузета.

Name

Слободна Бања лука

31.01.2021 09:23

То је доказ да је Милокрад криминалац на свјетском нивоу, а нацисти су му јако блиски и то му је Програм рада СНСД-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СЛОБОДНО САРАЈЕВО

31.01.2021 11:24

Неби ја рекао.

Name

Капетан

31.01.2021 09:23

Када је у питању опљачкано благо из времена другог св. рата, ако било ко треба да има посебан пијетет и пажњу према свему томе, то у Срби којима су усташе толико блага опљачкале и толико народа побиле. Читам и не вјерујем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радојица

31.01.2021 09:32

Загребачки адвокат је изгледа провјерио усташке документе из другог свјетског рата о томе шта су пљачкали кад су били на путу за Стаљинград.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истине ради

31.01.2021 11:48

Управо тако. И не само усташке. Адвокат је проучио и њемачке и аустријске и пољске и чехословачке и мађарске и недићевске документе, архиве, праксе. Верзиран јесте, нема говора. Он овдје говори у општим релацијама, о могућностима. Са становишта адвоката, чини се поштено. О спорној икони логично не може бити одређен.

Name

д

31.01.2021 09:32

Историју Иконе , Додик сигурно зна

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

31.01.2021 10:57

Неби био толико сигуран.

Name

Ре

31.01.2021 22:45

Он све зна,он је свезнајуци.Није без разлога за неке Бог.

Name

Зизи

31.01.2021 09:35

Овај се тек сад пробудио. Млати како ко хоце. Нико јос није видио икону, а прица неке прицице без везе и наљева уље на ватру. Ста је Украјина досад урадила око те наводно украдене иконе? Ста ради Интерпол?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

31.01.2021 22:49

Како це је видјети када је закљуцана у сефу Милорада Додиконица?

Name

Ђоко

31.01.2021 09:44

Разводњавање приче.Скретање пажње са Луганска.Опет Додику неки зец из Хрватске истрчава да води трку...Присјетимо се Нобила и Давора Драгичевића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Икона

31.01.2021 09:48

Незно незно незније.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Плаy Ан

31.01.2021 09:50

Незно незно незније.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Печат

31.01.2021 09:51

Само печат га зеза,који стављен много касније него су нацисти пљачкали. Све у свему брука невиђена

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трт

31.01.2021 10:40

Дохвати се ти мало историје да неиспадас глуп.

Name

Икона

31.01.2021 10:51

Од бруке и критике се не зиви.

Name

Кљуцно питање

31.01.2021 09:53

Има најлакси одговор на све, али закони су ту такви какви су....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тата

31.01.2021 10:43

Политицка прица. Кад то схватис на такав нацин онда це ти бити јасно. Питај се ко форсира прицу осим некада Украинске амбасаде.

Name

Зоки

31.01.2021 09:58

Милорад Додик је на почетку дипломатског скандала тврдио како је икона у власништву угледне бањалучке породице, - онда је тврдио како се не сјећа имена и презимена човјека који му је дао икону како би је он поклонио Лаврову, - да би на крају изјавио како је извјесни Бањалучанин годинама радио у Русији те је, наводно, тамо купио спорну икону. - И његова изјава да је покупио из депозита Банке РС... - а ево сад, доспјела је од нациста…

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

31.01.2021 16:13

Надреалисти би направили неколико врхунских скечева од ових изречених одвала од стране баје&цо везаних за набавку иконе. Неке изјаве су биле толико аматерске да не би прошле ни код дјеце у вртићу.

Name

Брод

31.01.2021 10:03

Икона је власништво Додика, добије на као поклон за предају Јасеновачке грађе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Позваце

31.01.2021 10:56

Те тузиластво да провери твоја сазнања везано за слуцај.

Name

Милан

31.01.2021 10:04

Мозда има везе са наногицом и њеним другом палмом,то је та екипа...

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

31.01.2021 10:12

брат рват по папином рецепту склопијо одбрану

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган Сладоје-Мирцета

31.01.2021 10:16

Одкуд нама у БиХ оволики лопови на свим нивоима? Премијер Федерације на суду,члан Предсједништва оптужен за крадју, пуне ладице у Тузиластвима сиром БиХ, корупција цвјета, криминал свуда видљив. Шта смо то ми народи у БиХ Богу згријешили па нас овако тешко казнио? Гдје су нама морални људи и шта се с њима дешава? Гдје су нам високосколавани кадрови? Гдје су сви ти људи кад ми видимо све голи шљам на свим нивоима власти? Гдје су нам Полиције, Тужилаштва,Судови? Све замрло као у неком ружном и тужном филму.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

31.01.2021 10:18

Све је ово лаз и покусај дискредитације Милорада Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

31.01.2021 11:07

Ха,ха,ха... јел и теби смесно?

Name

Пицони

31.01.2021 10:23

Додик је лопина ја незнам ста будалетина све ради нико ни прстом да помакне.Стварно га је доста сто крмка не хапсе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

458

31.01.2021 10:42

Антониц ? комплексас. размазено богатаско дерле. нек` му тата надје доброг психијатра, за велике паре, наравно хахахах

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милораде

31.01.2021 10:54

Уби те икона ко зеца. Шах мат ти је и зато ти и ови твоји шаљете поруке мржње да би мало скренули пажњу. У Русији си дупетом затворио врата а по Србији муљаш. Збогом Милораде

ОДГОВОРИТЕ
Name

израелац

31.01.2021 10:55

Па та тврдња адвоката и даље потврђује кривично дијело... да се са краденим стварима не може располагати, трговати ни поклањати него се враћају власнику а Додик није вратио нит је хоће да врати Украјини

ОДГОВОРИТЕ
Name

Док

31.01.2021 11:38

Па шта би ти рекао свети никола да је жив!? Зар те томе православље учи? Додик је кривославац 100%.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да,да

31.01.2021 11:49

Који је ово сценарио по реду од кад је ова бараба предала икону Лаврову . Извјештај долази из Загреба и то по наруџби , али опет није повољан за дотичног . Ту се спомиње НДХ и нацисти , рецимо Штрахе , а има их још , са којима је овај тип у јако добрим односима . Када би се извршио претрес свих објеката , које споменути користи , али и објекти његових ближњих , свашта би се ту још нашло . Нацисти , НДХ , врло проблематично , а он наводно представља Српски народ , тужно и жалосно .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сваста ту има

31.01.2021 13:23

Разне трговине, одавно и јос трају.... ....

Name

Неко

31.01.2021 11:52

Тако је хтјела помоћи и Зора Добричанин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Интелектуалац

31.01.2021 11:54

Додик поклања нас дио мора Хрватској да граде мост, а Цовиц се одузује тако сто му пруза алиби. Супер тим, нема ста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маки

31.01.2021 12:07

ПА ЈЕДНОСТАВНО СЕ НАСЛА У ДОДИКОВИМ РУКАМА КАО И СВЕ СТО ПОСЈЕДУЈЕ КРАЂОМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТЕВО

31.01.2021 12:14

Досла Алиса у своју земљу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

31.01.2021 13:00

Гдје год Миле приђе треба огласити општу опасност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

З сваком слуцају

31.01.2021 13:36

Интересантно јел како казе ради се о породицној, али на који нацин врло је битно.... ?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

40 Британских обавештајаца...

31.01.2021 13:43

Која пореду је ово верзија?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аца

31.01.2021 13:49

Икону донио Алија.И кад је био са хандзар дивизијом н а руском фронту,а Бакир нашао на тавану прије пар гидин аи поклонио Додику..

ОДГОВОРИТЕ
Name

?️

31.01.2021 13:54

Занимљиво порјекло ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тата

31.01.2021 14:09

Сад испада да је видео линк који је објавио Господин Вукановиц са својим саговорником била ноторна лаз. Јавно објављено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сами

31.01.2021 14:29

Испаде дамује поклонио Артуковић преко Човића

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додукар..а

31.01.2021 14:36

Смјестиле му РХ службе преко Српске части и Чамбера Ви заштитници култа Крадопартије размислите зашто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

млади

31.01.2021 14:54

Дјед Пејо донио са ратиста,поклонио унуци ,а ова своме сефу ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цар

31.01.2021 16:06

Миле могу само да те мрзе, народ је уз тебе, немој да од ових појединаца сто блебецу по порталима дајес пуно пазње, све су то српски издајници. Зивио нам још 100 година....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Треба

31.01.2021 17:13

Додика предлозити за нобелову награду за умјетност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Република Војводина

01.02.2021 23:01

Дудуку,Треба дати награду сто је насао икону. Јер ови такозвани струцњаци тразе је сто година. И сад ко несто цовјек крив

ОДГОВОРИТЕ
Name

Устаник

01.02.2021 23:17

Ја једини знам одакле је икона. Постоји основанасумња да је икона ратни плен устаса који су се борили на истоцно фронту. И након повратка малобројних заврсила у Босни. Цињеница је да се један број устаса за време другог светског рата насао на подруцју Совјетског савеза па се мозе претпоставити да је изврсења пљацка јеврејског народа од стране устаса које по повратку доносе благо куци. Уколико се испостави ово као тацно то це бацити ново светло на ове недавне догадјаје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

02.02.2021 19:35

Како сад прво је било да је добио икону од човека ком ни име не зна па онда од једне угледне Бањалучке породице па од кума а сад је од блага које су нацисти опљачкали па није ти свет као твоји следбеници из Републике Србске да ти верује

ОДГОВОРИТЕ