Две године од смрти легенде а суђење још није почело!

Две године након смрти певача Шабана Шаулића на ауто-путу код Билефелда и даље се чека почетак суђења. Оно се одлаже због пандемије, иако је кривац признао убиство из нехата.

Забава 30.01.2021 | 13:49
Две године од смрти легенде а суђење још није почело!

Окружни суд у Гитерслоу је почетком 2020. отказао прво рочиште, због пандемије. Ни годину дана касније, према речима директора суда у Гитерслоу Аксела Мајера, нема датума за почетак суђења. Разлог за то су пооштрена правила за улазак у Немачку, због пандемије.

Шаулић је на Балкану и међу својим сународницима у Немачкој имао много обожавалаца и био је велика звезда, пише лист Вестфален блат.

"Пре трагичне несреће, Шабан Шаулић је у Билефелду одржао свој последњи концерт. Након концерта, током ноћи на путу ка аеродрому, заједно са клавијатуристом Мерсадом Керићем, задобио је смртоносне повреде у саобраћајној несрећи на ауто-путу А2, у близини Гитерслоа. Обојица су преминула у болници. Трећа особа која је била у аутомобилу је тешко повређена", наводи лист.

За двоструко убиство из нехата, наношење телесне повреде из нехата, као и опасне радње у саобраћају, те вожњу без возачке дозволе, оптужен је Немац, турских корена, рођен у Гитерслоу. Према наводима Окружног суда, он је признао кривицу.

 

Дојче веле је прошлог фебруара такође пренео писање билефелдског листа Вестфален блат о томе да је човек који се сматра одговорним за удес морао да се склони од јавности, јер су српски медији објављивали његове фотографије с пуним именом.

"Шабан је обишао свет, од Аустралије до Скандинавије, а бизарни случај га је довео и на последње гостовање у Немачку, а потом и на немачки ауто-пут, где ће умрети", писао је у фебруару 2019. новинар Дојче велеа Драгослав Дедовић у портрету Шабана Шаулића који је био један од најчитанијих текстова године.

Извор: курир.рс фото: принтсцреен

 

Коментари / 0

Оставите коментар