Убијен младић у Београду, ево чији је он син

У јавности је одјекнула вест да је јутрос у сачекуши, у Београду,на Миљаковцу убијен син Зорана Ускоковића Сколета, иначе познатог криминлаца из деведесетих година прошлог века који је сам убијен 2000. године.

Србија 30.01.2021 | 13:41
Убијен младић у Београду, ево чији је он син

Име убијеног је Зоран Ускоковић, исто као његов отац. Мотиви убиства младића још увек нису познати, али се спекулише се да и он кренуо стопама оца Сколета који је био близак сарадник Жељка Ражнатовића Аркана.

Чак се и након Арканове ликвидације у одређеним криминалним круговима тврдило да је Ускоковић један од организатора Ражнатовићевог убистава.

Ове године се навршило тачно 20 година од убиства Зорана Ускоковића Сколета, а после ликвидација неколико њему блиских људи, земунски клан је преузео власт у српском подземљу, уз логистичку подршку тадашње Државне безбедности!      

Сколе је, како се веровало, животом платио, то што су "земунци" њега сматрали једним од организатора убиства Жељка Ражнатовића Аркана 15. јануара 2000. у хотелу "Интерконтинентал".

Иако Ускоковић није директно учествовао у пуцњави, главни актери овог злочина - Добросав Гаврић, Милан - Мики Ђуричић и Драган Николић Гаги били су повезани са њим.

То је било довољно "земунцима" да Сколета означе као организатора или бар некога који је био десна рука наручиоцу убиства. Пре Сколета су убијени Мирко Томић Босанац, Радослав Трлајић Бата Трлаја, Бранислав Лаиновић Дуги, Зоран Давидовић Ћанда и Иван Стојановић, а управо је Ускоковић био онај који је повезивао све њих.

- Ускоковићевом убиству претходила је увертира у којој су "земунци" имали логистичку помоћ тадашње ДБ. После ликвидација појединих блиских људи, Сколе је отишао из Србије, а када се вратио на аеродрому су одузети блиндирани аутомобили који су га чекали. Јасно је да то нису могли сами "земунци" већ је била неопходна помоћ државе. И тиме су га на известан начин избацили из равнотеже - рекао је за "Блиц" Миле Новаковић, пензионисани начелник Управе криминалистичке полиције МУП Србије.

Ко је био Сколе?

Сколе је 1992. године био осумњичен за учешће у убиству Бранислава Перовића, инспектора Трећег одељења у кафићу "Бакарди". Ослобођен је за то, али је кружила прича да су Дејан Зораја и Дејан Јакшић за новац преузели кривицу.

Повезиван је и са убиствима Милорада Влаховича Влаје, саветника у УКП МУП Србије и Драгана Симића, начелника ОУПО Савски венац, али нису прикупљени докази да би се нашао на оптуженичкој клупи.

Такође је довођен у везу и са трговином наркотицима и продајом украдених аутомобила, али и шверцом цигарета и нафте.

(Блиц Фото: Телеграф)                                                                                                                             

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Душан

30.01.2021 13:18

Породична традиција с кољена на кољено ко и сваки занат.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

30.01.2021 13:30

Крено татиним стопама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све су то Срби!

31.01.2021 11:33

Поштивања према њима, ма ккави год били, издајници!

ОДГОВОРИТЕ