Костајници око 100 хиљада евра од покрајинске владе

Покрајинска влада Војводине пружиће помоћ од 12 милиона динара /око 102.000 евра/ угроженим породицама на подручју општине Костајница, чији су стамбени и пратећи објекти уништени или оштећени у недавном земљотресу.

Република Српска 29.01.2021 | 14:50
Костајници око 100 хиљада евра од покрајинске владе

Средства су намијењена за куповину грађевинског материјала породицама које су претрпјеле штету, а помоћ ће бити реализована путем Фонда за избегла и расељена лица, као и за сарадњу са Србима у региону, саопштено је из Покрајинске владе.

Предсједник Покрајинске владе Игор Мировић истакао је да су Војводина и Србија увијек уз свој народ у Републици Српској.

"Гест помоћи угроженима у Костајници је наша обавеза и потврда братских односа", рекао је Мировић.

Он је нагласио да је Покрајинска влада веома посвећена сарадњи са Републиком Српском и да ће јој и у будућности бити подршка и ослонац.

Претходно је Покрајинска влада обезбиједила 18 милиона динара /око 153.000 евра/ за санацију оштећених храмова Српске православне цркве, набавку монтажних кућа за породице са подручја Баније, као и грађевинског материјала за пострадале у земљотресу у Хрватској. 

(Срна) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Милан Бибић

29.01.2021 14:46

Само да то лопови не раскупусају по својим ђжеповима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све исти калуп

30.01.2021 08:51

Биће као са Вучићевом донацијом Сребреници за отварање нових радних мјеста. Ни посла ни пара, начелник са до два врла и вјерна побратима експресно опухали.

ОДГОВОРИТЕ