Kostajnici oko 100 hiljada evra od pokrajinske vlade

Pokrajinska vlada Vojvodine pružiće pomoć od 12 miliona dinara /oko 102.000 evra/ ugroženim porodicama na području opštine Кostajnica, čiji su stambeni i prateći objekti uništeni ili oštećeni u nedavnom zemljotresu.

Republika Srpska 29.01.2021 | 14:50
Kostajnici oko 100 hiljada evra od pokrajinske vlade

Sredstva su namijenjena za kupovinu građevinskog materijala porodicama koje su pretrpjele štetu, a pomoć će biti realizovana putem Fonda za izbegla i raseljena lica, kao i za saradnju sa Srbima u regionu, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

Predsjednik Pokrajinske vlade Igor Mirović istakao je da su Vojvodina i Srbija uvijek uz svoj narod u Republici Srpskoj.

"Gest pomoći ugroženima u Кostajnici je naša obaveza i potvrda bratskih odnosa", rekao je Mirović.

On je naglasio da je Pokrajinska vlada veoma posvećena saradnji sa Republikom Srpskom i da će joj i u budućnosti biti podrška i oslonac.

Prethodno je Pokrajinska vlada obezbijedila 18 miliona dinara /oko 153.000 evra/ za sanaciju oštećenih hramova Srpske pravoslavne crkve, nabavku montažnih kuća za porodice sa područja Banije, kao i građevinskog materijala za postradale u zemljotresu u Hrvatskoj. 

(Srna) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Milan Bibić

29.01.2021 14:46

Samo da to lopovi ne raskupusaju po svojim đžepovima.

ODGOVORITE
Name

Sve isti kalup

30.01.2021 08:51

Biće kao sa Vučićevom donacijom Srebrenici za otvaranje novih radnih mjesta. Ni posla ni para, načelnik sa do dva vrla i vjerna pobratima ekspresno opuhali.

ODGOVORITE