Осумњичена лица "зарадили" више од 3,9 милиона евра

Кривична дјела организирановани криминал, међународна трговина људима те прање новца односе се на радну експлоатацију оштећених, преваре и злоупотребу права из социјалног осигурања...

Босна и Херцеговина 27.01.2021 | 11:45
Осумњичена лица "зарадили" више од 3,9 милиона евра

Поступајући по налогу тужиоца Тужилаштва БиХ, а све у оквиру Заједничког истражног тима (ЈИТ), истражитељ Тужилаштва БиХ налази се на терену, гдје координира активности са полицијским дјелатницима Државне агенције за истраге и заштиту-СИПА, који уз подршку  МУП-а РС, реализују претресе објеката и лишења слободе на укупно три локације на сјевероистоку Босне и Херцеговине.

- Објекти претреса су под надзором полицијских службеника, а у току су детаљни претреси куће-стана, помоћних просторија, пратећих објеката, возила, као и претрес електронских уређаја, рачунара и телефона, а са циљем прикупљања доказа за вођење поступака у Босни и Херцеговини и Краљевини Шведској.

Особе које су под истрагом, осумњичене су да су, заједно дјелујући, судјеловале у извршењу више казнених дјела, у којима су оштећене жртве трговине људима из изразито рањиве популације, те је извршењем казнених дјела, остваривана велика имовинска користи, која је почињењем казнених дјела прања новца, са циљем легализирања, убацивана у финанцијско пословање, саопштено је из Тужилаштва БиХ уз напомену да су "казнена дјела почињена на територији Босне и Херцеговине и Краљевине Шведске, а што је резултовало формирањем Заједничког истражног тима". 

- Почињена казнена дјела односе се на радну експлоатацију оштећених, казнена дјела преваре и злоупорабе права из социјалног осигурања, а износ незаконито стечене имовинске користи достиже најмање 3,9 милиона евра. 

Осумњичени се терете за казнена дјела организовани криминал, међународна трговина људима те прање новца.  

У интересу истраге Заједничког истражног тима као и поступака који се воде у Босни и Херцеговини и Краљевини Шведској, у овом тренутку, јавности и медијима не можемо саопштити више детаља и информација, навели су из Тужилаштва БиХ.

(Агенције) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Кекоња

27.01.2021 11:37

Бозе дај да тузиластво БиХ било ста ту уради јер све је то затајило..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

27.01.2021 11:45

Народ веома мало вјерује у било какве истраге против злочина, криминала и било чега незаконитог, јер до сад су се све истраге и суђења усмјеравали у правцу да се жртва осуди, а џелат ослободи за почињено кривично дјело.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Постало пракса

29.01.2021 09:15

Сто веци криминал, веце и изругивање правде, закони су такво пимно осмисљени да до тих процеса и не додје, поготово ако и додје "висе слузе за награду и легалитацију таквим (не) дјелима. Умрезено је то са безброј нити.... Ко је помно(институционално) радио на њима или наметнуто из праксе из таквих система, који је интерес, циљ, коме и цему слузи.... Па ваљда је јасно, само оним из криминално коруптивног миљеа.

Name

Драган

29.01.2021 16:03

То хапсе роме сто са дјецом организовано просе по градовима . Јаког ли криминала брате.

ОДГОВОРИТЕ