Први телефонски разговор Путина и Бајдена

Председник САД Џо Бајден и председник Руске Федерације Владимир Путин имали су први телефонски разговор у уторак.

Свијет 26.01.2021 | 21:36
Први телефонски разговор Путина и Бајдена

Администрација Бајдена раније је изразила спремност да ради са Москвом на спречавању истека последњег преосталог споразума о контроли наоружања између две земље, она наводно не планира да погорша односе са Русијом.

Руски председник Владимир Путин рекао је у свом првом телефонском разговору са новим америчким председником Џоом Бајденом да је нормализација односа између Вашингтона и Москве у интересу обе државе. Додао је да би побољшање дијалога између две силе такође користило читавом свету због њиховог утицаја на глобалну безбедност и стабилност.

Двојица председника су телефоном разговарала и о питању брзог приближавања истека новог споразума СТАРТ - последњег споразума о наоружању две државе који ограничава свој нуклеарни арсенал.

Портпаролка Беле куће Џен Псаки је рекла да Бајден и даље верује да је гасовод Северни ток 2 лош посао за Европу, као и да ће нова администрација размотрити казнене мере које су САД досад увеле у вези с гасоводом, пренео је Ројтерс.

Агенција преноси да су Бајден и Путин били задовољни разговором о продужавању споразума о контроли наоружања Нови СТАР", који истиче 5. фебруара.

Председници су разговарали и о Украјини, хаковању америчке дигиталне компаније Солар виндс и проблемима у Авганистану, додаје Ројтерс.

Бела кућа је саопштила да је Бајден изразио забринутост због хапшења руског опозиционара Алексеја Наваљног.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Скептик

26.01.2021 22:20

Већ сутра, стари дементаш се неће сјећати с ким је разговарао ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик 2

27.01.2021 12:27

Зато он има савјетнике и разговори се снимају и пишу! Скептичан сам сти се тиче твоје памети, скептик!

Name

Цар

27.01.2021 05:14

Стари Дзо забринут због хапсења Наваљног занимљиво пропаде им њихов пројекат лосе смисљен даби окривили сефа кремља. Цисти своје двористе од смеца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анте

27.01.2021 09:50

Треба ријешити ову дилему САД или Русија, ко буде јачи влада свијетом, овако само се исцрпљујемо у недоглед.

ОДГОВОРИТЕ