Фирма "К-Уни Плус" и даље под кључем, власт ћути!

Аустријска фирма К-Уни са сједиштем у Дервенти од октобра мјесеца покушава да ријеши правне проблеме које има са директором ове фирме Албином Бегић и њеним замјеником Синишом Симикићем, а против којих је покренута оптужница због непоштовања Уговора о држању удјела, са циљем да се производња настави  и да свих 150 радника се врати на посао.

Република Српска 26.01.2021 | 17:12
Фирма "К-Уни Плус" и даље под кључем, власт ћути!

Након одржаног рочишта у добојском Окружном јавном тужилаштву, фирма Ка Уни Плус и даље је под кључем, а радници на чекању… Покретање производње ни у најави, док аустријски инвеститори не одустају од идеје даљих улагања у ову дервентску фирму.

„Ми морамочим прије са нашим колегама почети са производњом, да можемо задовољити наше купце. Ми као дио фирме „К Уни“ Аустрија смо у позицији да свих 150 радника и даље задржимо, али нам је потребна подршка свих надлежних институција у РС“, рекла је Сабине Линер, директор фирме „К - Уни“ из Аустрије.

У међувремену било је и отпуштања, тврде радници, док власник фирме то упорно негира, објашњавајући да је мањем броју запослених истекао уговор и да се због смањеног обима пословања ради ограниченим капацитетом.

 „Ако је отпуштено 150 радника, од могућих 150, колико је запослено, како су својевремено писали медији, онда се није имало шта отпуштати у јануару. А што се тиче производње, ми и даље радимо али у мањем обиму и не са истим купцем“, рекао је власник фирме Роберт Бурсаћ.

О овом случају надлежне институције у Српској и даље ћуте, игноришући интересе и права 150 радника фирме „Ка-уни плус”, који су у страху да ће након судског епилога завршити на улици, иако је европско тржиште заинтересовано за куповину специјалних компоненти за посебне термоизолацијске системе објеката, који се производе управо у овој дервентској фирми.

БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Борис

26.01.2021 17:02

Мислим да је ИМТ фактор у питању

ОДГОВОРИТЕ
Name

саво

26.01.2021 20:07

Што лаже , доста њих је добило отказ и завршили на бироу а има ли су сталан уговор о раду.Правите фешту у фирми и славите а плате радницима не знате исплатит тим радницима од којих сте крали ноћни сат и ко зна колико регреса и стимуланса сте потрпали у своје џепове,.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.01.2021 12:27

Зали се зуницу,он то одма ресава уз пиву.