Firma "K-Uni Plus" i dalje pod ključem, vlast ćuti!

Austrijska firma K-Uni sa sjedištem u Derventi od oktobra mjeseca pokušava da riješi pravne probleme koje ima sa direktorom ove firme Albinom Begić i njenim zamjenikom Sinišom Simikićem, a protiv kojih je pokrenuta optužnica zbog nepoštovanja Ugovora o držanju udjela, sa ciljem da se proizvodnja nastavi  i da svih 150 radnika se vrati na posao.

Republika Srpska 26.01.2021 | 17:12
Firma "K-Uni Plus" i dalje pod ključem, vlast ćuti!

Nakon održanog ročišta u dobojskom Okružnom javnom tužilaštvu, firma Ka Uni Plus i dalje je pod ključem, a radnici na čekanju… Pokretanje proizvodnje ni u najavi, dok austrijski investitori ne odustaju od ideje daljih ulaganja u ovu derventsku firmu.

„Mi moramočim prije sa našim kolegama početi sa proizvodnjom, da možemo zadovoljiti naše kupce. Mi kao dio firme „K Uni“ Austrija smo u poziciji da svih 150 radnika i dalje zadržimo, ali nam je potrebna podrška svih nadležnih institucija u RS“, rekla je Sabine Liner, direktor firme „K - Uni“ iz Austrije.

U međuvremenu bilo je i otpuštanja, tvrde radnici, dok vlasnik firme to uporno negira, objašnjavajući da je manjem broju zaposlenih istekao ugovor i da se zbog smanjenog obima poslovanja radi ograničenim kapacitetom.

 „Ako je otpušteno 150 radnika, od mogućih 150, koliko je zaposleno, kako su svojevremeno pisali mediji, onda se nije imalo šta otpuštati u januaru. A što se tiče proizvodnje, mi i dalje radimo ali u manjem obimu i ne sa istim kupcem“, rekao je vlasnik firme Robert Bursać.

O ovom slučaju nadležne institucije u Srpskoj i dalje ćute, ignorišući interese i prava 150 radnika firme „Ka-uni plus”, koji su u strahu da će nakon sudskog epiloga završiti na ulici, iako je evropsko tržište zainteresovano za kupovinu specijalnih komponenti za posebne termoizolacijske sisteme objekata, koji se proizvode upravo u ovoj derventskoj firmi.

BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Boris

26.01.2021 17:02

Mislim da je IMT faktor u pitanju

ODGOVORITE
Name

саво

26.01.2021 20:07

Што лаже , доста њих је добило отказ и завршили на бироу а има ли су сталан уговор о раду.Правите фешту у фирми и славите а плате радницима не знате исплатит тим радницима од којих сте крали ноћни сат и ко зна колико регреса и стимуланса сте потрпали у своје џепове,.

ODGOVORITE
Name

Re

27.01.2021 12:27

Zali se zunicu,on to odma resava uz pivu.