Данас хладно уз сусњежицу и снијег, на југу киша

- У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас се очекује хладно вријеме са сусњежицом и снијегом у већини крајева, осим на југу гдје ће падати киша.

Босна и Херцеговина 25.01.2021 | 08:10
Данас хладно уз сусњежицу и снијег, на југу киша

У првом дијелу дана биће суво, а од поднева се са запада очекује наоблачење, које ће донијети сусњежицу и снијег. Падавина ће бити и током наредне ноћи, саопшено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб до умјерен вјетар промјенљивих праваца, послијеподне на планинама појачан.

Највиша дневна температура ваздуха од минус два до четири, на сјевероистоку и југу до шест, а на планинама од минус четири.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава умјерено до претежно облачно вријеме.

Најхладнији јутрос у 7.00 часова био је Хан Пијесак са минус пет степени Целзијусових, затим Бјелашница, Мркоњић Град, Дрвар и Ливно са минус четири, те Калиновик, Мраковица, Соколац и Иван Седло са минус три степена.

Температура ваздуха у осталим мјестима: Дринић, Рибник, Чемерно, Шипово и Сански мост минус два, Приједор, Сарајево и Бугојно минус један, Бањалука, Гацко, Нови Град, Србац, Сребреница, Бихаћ, Тузла и Зеница нула, Бијељина, Билећа, Градишка, Добој, Фоча, Груде, Градачац и Широки Бријег један, Вишеград и Рудо два, Требиње три, Мостар четири и Неум шест степени Целзијусових.

Највише кише у протекла 24 часа пало је на подручју Херцеговине - у Требињу 58 литара по метру квадратном, а у Гацку и Билећи 49.

У Мркоњић Град пало је 29 литара кише по метру квадратном, у Дринићу 28, на Мраковици 25, у Новом Граду 24, у Бањалуци и Рибнику 23, на Чемерну и у Фочи 20, у Шипову и Градишци 18, у Српцу и Добоју 17, на Сокоцу и у Калиновику 15, у Приједору 11, а испод десет литара кише пало је у Вишеграду, Рудом, Сребреници, на Хан Пијеску и у Бијељини.

Висина снијега на Чемерну је јутрос 55 центиметара, на Хан Пијеску 20, на Мраковици 12, у Мркоњић Граду 10, у Калиновику осам, у Дринићу седам и на Сокоцу четири центиметра. 

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Е тако

25.01.2021 13:13

Е тако.

ОДГОВОРИТЕ