Danas hladno uz susnježicu i snijeg, na jugu kiša

- U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas se očekuje hladno vrijeme sa susnježicom i snijegom u većini krajeva, osim na jugu gdje će padati kiša.

Bosna i Hercegovina 25.01.2021 | 08:10
Danas hladno uz susnježicu i snijeg, na jugu kiša

U prvom dijelu dana biće suvo, a od podneva se sa zapada očekuje naoblačenje, koje će donijeti susnježicu i snijeg. Padavina će biti i tokom naredne noći, saopšeno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren vjetar promjenljivih pravaca, poslijepodne na planinama pojačan.

Najviša dnevna temperatura vazduha od minus dva do četiri, na sjeveroistoku i jugu do šest, a na planinama od minus četiri.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Najhladniji jutros u 7.00 časova bio je Han Pijesak sa minus pet stepeni Celzijusovih, zatim Bjelašnica, Mrkonjić Grad, Drvar i Livno sa minus četiri, te Кalinovik, Mrakovica, Sokolac i Ivan Sedlo sa minus tri stepena.

Temperatura vazduha u ostalim mjestima: Drinić, Ribnik, Čemerno, Šipovo i Sanski most minus dva, Prijedor, Sarajevo i Bugojno minus jedan, Banjaluka, Gacko, Novi Grad, Srbac, Srebrenica, Bihać, Tuzla i Zenica nula, Bijeljina, Bileća, Gradiška, Doboj, Foča, Grude, Gradačac i Široki Brijeg jedan, Višegrad i Rudo dva, Trebinje tri, Mostar četiri i Neum šest stepeni Celzijusovih.

Najviše kiše u protekla 24 časa palo je na području Hercegovine - u Trebinju 58 litara po metru kvadratnom, a u Gacku i Bileći 49.

U Mrkonjić Grad palo je 29 litara kiše po metru kvadratnom, u Driniću 28, na Mrakovici 25, u Novom Gradu 24, u Banjaluci i Ribniku 23, na Čemernu i u Foči 20, u Šipovu i Gradišci 18, u Srpcu i Doboju 17, na Sokocu i u Кalinoviku 15, u Prijedoru 11, a ispod deset litara kiše palo je u Višegradu, Rudom, Srebrenici, na Han Pijesku i u Bijeljini.

Visina snijega na Čemernu je jutros 55 centimetara, na Han Pijesku 20, na Mrakovici 12, u Mrkonjić Gradu 10, u Кalinoviku osam, u Driniću sedam i na Sokocu četiri centimetra. 

(Srna)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

E tako

25.01.2021 13:13

E tako.

ODGOVORITE