У ЕУ о томе како и колико вакцина дати З. Балкану

- Министри спољних послова земаља чланица ЕУ размотриће, на данашњем састанку, ажурирање стратегије за дијељење вакцина против ковид-19 са трећим земљама.

Република Српска 25.01.2021 | 06:55
У ЕУ о томе како и колико вакцина дати З. Балкану

То се првенствено односи на са Западни Балкан и сусједе.

Састанак Савјета за спољне послове почиње данас у 9.00, а председаваће шеф дипломатије ЕУ Жосеп Борељ.

Како је нављено у Бриселу, прва тачка дневног реда бић‡е Борељово представљање стратегије ЕУ за подјелу вакцина против ковид-19 трећ‡им земљама и других напора ЕУ да се обезбиједи равноправан и поштен приступ безбједним вакцинама на глобалном нивоу.

Министри ћ‡е затим размијенити мишљења о недавном хапшењу руског опозиционог политичара Алексеја Наваљног по повратку у Русију 17. јануара 2021. године.

Савјет ћ‡е такође расправљати о трансатлантским односима, с циљем будућег ангажовања с новом америчком администрацијом након инаугурације Џозефа Бајдена за 46. председника САД 20. јануара.

Тема за размену мишљења бић‡е и ситуација са мигрантима и избеглицама у Босни и Херцеговини, укључујући различите аспекте деловања ЕУ у решавању ове "непосредне хуманитарне ситуације".

Ситуације у Хонгконгу, Ирану, афричким земљма и Венецуели такођ‘е ће бити на дневном реду.

(Тањуг) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ами

25.01.2021 06:51

Ста ЕУ има да расправља о Наваљном и Русији.Је ли Русија расправљала о немирима у Француској,о Брегзиту,итд...Исто тако,ста они имају са Ираном,Венецуелом,итд.Фасисти...

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

25.01.2021 11:36

А и они су. Демократе????????, са максималном Заштитом Људских права, кад су у питању Друге Критиковати ФАШИСТИ, Све је већ Виђено КОЛОНИЈАЛИСТИ САТАНИСТИ РОБОВЛАСТОДРЖЦИ.

Name

Дати

25.01.2021 12:05

Не би рекао, али ми на запдном балкану вакцине не просимо, понајмање од запада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

софроније

25.01.2021 12:41

они вакцине не даје него ПРОДАЈУ

ОДГОВОРИТЕ