U EU o tome kako i koliko vakcina dati Z. Balkanu

- Ministri spoljnih poslova zemalja članica EU razmotriće, na današnjem sastanku, ažuriranje strategije za dijeljenje vakcina protiv kovid-19 sa trećim zemljama.

Republika Srpska 25.01.2021 | 06:55
U EU o tome kako i koliko vakcina dati Z. Balkanu

To se prvenstveno odnosi na sa Zapadni Balkan i susjede.

Sastanak Savjeta za spoljne poslove počinje danas u 9.00, a predsedavaće šef diplomatije EU Žosep Borelj.

Kako je navljeno u Briselu, prva tačka dnevnog reda bić‡e Boreljovo predstavljanje strategije EU za podjelu vakcina protiv kovid-19 treć‡im zemljama i drugih napora EU da se obezbijedi ravnopravan i pošten pristup bezbjednim vakcinama na globalnom nivou.

Ministri ć‡e zatim razmijeniti mišljenja o nedavnom hapšenju ruskog opozicionog političara Alekseja Navaljnog po povratku u Rusiju 17. januara 2021. godine.

Savjet ć‡e takođe raspravljati o transatlantskim odnosima, s ciljem budućeg angažovanja s novom američkom administracijom nakon inauguracije Džozefa Bajdena za 46. predsednika SAD 20. januara.

Tema za razmenu mišljenja bić‡e i situacija sa migrantima i izbeglicama u Bosni i Hercegovini, uključujući različite aspekte delovanja EU u rešavanju ove "neposredne humanitarne situacije".

Situacije u Hongkongu, Iranu, afričkim zemljma i Venecueli takođ‘e će biti na dnevnom redu.

(Tanjug) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Ami

25.01.2021 06:51

Sta EU ima da raspravlja o Navaljnom i Rusiji.Je li Rusija raspravljala o nemirima u Francuskoj,o Bregzitu,itd...Isto tako,sta oni imaju sa Iranom,Venecuelom,itd.Fasisti...

ODGOVORITE
Name

A

25.01.2021 11:36

A i oni su. Demokrate????????, sa maksimalnom Zaštitom Ljudskih prava, kad su u pitanju Druge Kritikovati FAŠISTI, Sve je već Viđeno KOLONIJALISTI SATANISTI ROBOVLASTODRŽCI.

Name

Dati

25.01.2021 12:05

Ne bi rekao, ali mi na zapdnom balkanu vakcine ne prosimo, ponajmanje od zapada.

ODGOVORITE
Name

sofronije

25.01.2021 12:41

oni vakcine ne daje nego PRODAJU

ODGOVORITE