Туга ломи срце: На мјесту гдје је страдао дјечак

– Ја знам да је код нас правда врло спора, али такође сматрам да би у оваквим случајевима гдје је настрадало невино дијете од четири године требало да се убрза. И да кривац буде приведен правди. Мог сина, нашег сина, више нема. И даље је убица на слободи -рекао је вечерас Деспотов отац, Вукашин Мрђић.

Србија 24.01.2021 | 21:28
Туга ломи срце: На мјесту гдје је страдао дјечак

У Првомајској улици у Земуну, на аутобуском стајалишту "Босанска", вечерас су се окупили родитеља, родбине и пријатеља малог Деспота (4) који је на истом том мјесту настрадао прије два мјесеца.

Како пише Блиц окупљени су жељели да укажу на чињеницу да судски процес још није почео, а возач аутобуса градског превоза, чијом непажњом је Деспот страдао, је на слободи. Они су палили свијеће и остављали цвијеће испод транспарента на коме је писало “Ћао, ја сам Деспот. Мене нема већ два мјесеца, мој убица је на слободи”.

– Ја знам да је код нас правда врло спора, али такође сматрам да би у оваквим случајевима гдје је настрадало невино дијете од четири године требало да се убрза. И да кривац буде приведен правди. Мог сина, нашег сина, више нема. И даље је убица на слободи. Он је сада са својом дјецом и може да их пољуби, помилује, а ја и моја супруга шта можемо – да одемо на гроб нашег дјетета од четири године. Зашто? Зато што је неко одлучио да буде бахат, да пожури. Зашто? Зашто ја и моја супруга немамо више своје дијете? Искључиво грешком возача, а он је, опет кажем, на слободи. Чак и да буде осуђен на максималну могућу казну, која је у овом случају само осам година, он ће послије тих осам година опет моћи да загрли своју дјецу, ја своје више никад нећу моћи, ни да га загрлим, да га пољубим, да га испратим кад крене у школу. Он никада неће кренути у школу. Он ће увијек имати четири године. Све што нам је остало од њега су фотографије, снимци и ништа друго – рекао је вечерас Деспотов отац, Вукашин Мрђић.

Отац трагично настрадалог дјечака рекао је и да истрагом утврђено да је аутобус који је усмртио Деспота био технички неисправан.

– Истрага је показала да је возило којим је управљао возач који је убио моје дијете било технички неисправно. Неисправност се огледала у самом механизму за затварање врата. Индикатора и свјетлосних и звучних који се налазе код возача. Возач је дужан по преузимању возила да прегледа своје возило. Диспечер такође. Ово је чист немар, чиста неодговорност. Ми се боримо за то да ниједно дијете не доживи исту судбину као наше дијете. Један секунд дуже да је стајао само на овој станици, моје дијете би било живо – рекао је Мрђић.

Подсјетимо, до инцидента је дошло 24. новембра прошле године, када је дијете излазило из аутобуса на линији 18, а возач, не видјевши да нису сви изашли, затворио врата. Врата су дјетету закачила ногу, оно је пало, ударило главом о тло и остало без свијести.

Возач је потом заустављен у Улици Трише Кацлеровића на Вождовцу, неких 11 километара даље.

Дијете је хитно пребачено у Дечију болницу у Тиршовој, али је малишан нажалост преминуо.

(Српскаинфо)

 

 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ма шта!?

24.01.2021 21:17

Босанка? Зар сте станици у центру Земуна дали име Боснака? Срам вас било! Ми смо Срби а не Босанци! Јадно дијете, саучешће! Мјењајте име станици, издајници!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сека

25.01.2021 02:20

Глуп си као ноц

Name

Нена

25.01.2021 08:00

Боже која будала. Родитељима нека Бог да снагу.

Name

Милкица

25.01.2021 17:56

Који си ти дебил!##

Name

Да

24.01.2021 21:38

Подје суза из камена.Поцивај у миру мали Деспоте.Нека те андјели цувају.Породици најискреније сауцесце.

ОДГОВОРИТЕ