Tuga lomi srce: Na mjestu gdje je stradao dječak

– Ja znam da je kod nas pravda vrlo spora, ali takođe smatram da bi u ovakvim slučajevima gdje je nastradalo nevino dijete od četiri godine trebalo da se ubrza. I da krivac bude priveden pravdi. Mog sina, našeg sina, više nema. I dalje je ubica na slobodi -rekao je večeras Despotov otac, Vukašin Mrđić.

Srbija 24.01.2021 | 21:28
Tuga lomi srce: Na mjestu gdje je stradao dječak

U Prvomajskoj ulici u Zemunu, na autobuskom stajalištu "Bosanska", večeras su se okupili roditelja, rodbine i prijatelja malog Despota (4) koji je na istom tom mjestu nastradao prije dva mjeseca.

Kako piše Blic okupljeni su željeli da ukažu na činjenicu da sudski proces još nije počeo, a vozač autobusa gradskog prevoza, čijom nepažnjom je Despot stradao, je na slobodi. Oni su palili svijeće i ostavljali cvijeće ispod transparenta na kome je pisalo “Ćao, ja sam Despot. Mene nema već dva mjeseca, moj ubica je na slobodi”.

– Ja znam da je kod nas pravda vrlo spora, ali takođe smatram da bi u ovakvim slučajevima gdje je nastradalo nevino dijete od četiri godine trebalo da se ubrza. I da krivac bude priveden pravdi. Mog sina, našeg sina, više nema. I dalje je ubica na slobodi. On je sada sa svojom djecom i može da ih poljubi, pomiluje, a ja i moja supruga šta možemo – da odemo na grob našeg djeteta od četiri godine. Zašto? Zato što je neko odlučio da bude bahat, da požuri. Zašto? Zašto ja i moja supruga nemamo više svoje dijete? Isključivo greškom vozača, a on je, opet kažem, na slobodi. Čak i da bude osuđen na maksimalnu moguću kaznu, koja je u ovom slučaju samo osam godina, on će poslije tih osam godina opet moći da zagrli svoju djecu, ja svoje više nikad neću moći, ni da ga zagrlim, da ga poljubim, da ga ispratim kad krene u školu. On nikada neće krenuti u školu. On će uvijek imati četiri godine. Sve što nam je ostalo od njega su fotografije, snimci i ništa drugo – rekao je večeras Despotov otac, Vukašin Mrđić.

Otac tragično nastradalog dječaka rekao je i da istragom utvrđeno da je autobus koji je usmrtio Despota bio tehnički neispravan.

– Istraga je pokazala da je vozilo kojim je upravljao vozač koji je ubio moje dijete bilo tehnički neispravno. Neispravnost se ogledala u samom mehanizmu za zatvaranje vrata. Indikatora i svjetlosnih i zvučnih koji se nalaze kod vozača. Vozač je dužan po preuzimanju vozila da pregleda svoje vozilo. Dispečer takođe. Ovo je čist nemar, čista neodgovornost. Mi se borimo za to da nijedno dijete ne doživi istu sudbinu kao naše dijete. Jedan sekund duže da je stajao samo na ovoj stanici, moje dijete bi bilo živo – rekao je Mrđić.

Podsjetimo, do incidenta je došlo 24. novembra prošle godine, kada je dijete izlazilo iz autobusa na liniji 18, a vozač, ne vidjevši da nisu svi izašli, zatvorio vrata. Vrata su djetetu zakačila nogu, ono je palo, udarilo glavom o tlo i ostalo bez svijesti.

Vozač je potom zaustavljen u Ulici Triše Kaclerovića na Voždovcu, nekih 11 kilometara dalje.

Dijete je hitno prebačeno u Dečiju bolnicu u Tiršovoj, ali je mališan nažalost preminuo.

(Srpskainfo)

 

 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Ma šta!?

24.01.2021 22:17

Bosanka? Zar ste stanici u centru Zemuna dali ime Bosnaka? Sram vas bilo! Mi smo Srbi a ne Bosanci! Jadno dijete, saučešće! Mjenjajte ime stanici, izdajnici!

ODGOVORITE
Name

Seka

25.01.2021 03:20

Glup si kao noc

Name

Nena

25.01.2021 09:00

Bože koja budala. Roditeljima neka Bog da snagu.

Name

Milkica

25.01.2021 18:56

Koji si ti debil!##

Name

Da

24.01.2021 22:38

Podje suza iz kamena.Pocivaj u miru mali Despote.Neka te andjeli cuvaju.Porodici najiskrenije saucesce.

ODGOVORITE