Ухапшено 25 особа, уручено 3.600 новчаних казни

Холандска полиција саопштила је данас да је ухапшено 25 особа и да је уручено 3.600 новчаних казни због кршења полицијског часа који је синоћ ступио на снагу ради сузбијања ширења вируса корона.

Свијет 24.01.2021 | 15:03
Ухапшено 25 особа, уручено 3.600 новчаних казни

Протест због мјера блокаде планиран је за данас на тргу Музеја у Амстердаму и градоначелник Фемке Халсема прогласила је тај дио “зоном високог ризика” што полицији даје овлаштења да обавља претрес људи у потрази за оружјем.

Прије седам дана, демонстранти су се сукобили са полицијом на тргу након чега су ухапшене 143 особе.

У парламенту је прошле седмице тијесном већином изгласано одобравање полицијског часа усљед преетпоставки да ће нова, британска варијанта вируса узроковати нови раст броја заражених.

Полиција је саопштила да су протекле ноћи ухапшене особе које су одбиле да иду кући или су биле насилне. Група младих из села Урк бацала је пиротехнику и каменице на полицију и запалили су привремени центар за тестирање на ковид 19.

Из полицијског часа који ће бити на снази до 9. фебруара изузети су хитни медински случајеви, одласци на посао и шетња пса. Изгредници се суочавају са новчаном казном од 95 евра.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Кшење

24.01.2021 15:00

Слободе кретања једног од основних принципа демократије.под хитно увести санкције и смјенити антидемокрактску репресивну власт.

ОДГОВОРИТЕ