Uhapšeno 25 osoba, uručeno 3.600 novčanih kazni

Holandska policija saopštila je danas da je uhapšeno 25 osoba i da je uručeno 3.600 novčanih kazni zbog kršenja policijskog časa koji je sinoć stupio na snagu radi suzbijanja širenja virusa korona.

Svijet 24.01.2021 | 15:03
Uhapšeno 25 osoba, uručeno 3.600 novčanih kazni

Protest zbog mjera blokade planiran je za danas na trgu Muzeja u Amsterdamu i gradonačelnik Femke Halsema proglasila je taj dio “zonom visokog rizika” što policiji daje ovlaštenja da obavlja pretres ljudi u potrazi za oružjem.

Prije sedam dana, demonstranti su se sukobili sa policijom na trgu nakon čega su uhapšene 143 osobe.

U parlamentu je prošle sedmice tijesnom većinom izglasano odobravanje policijskog časa usljed preetpostavki da će nova, britanska varijanta virusa uzrokovati novi rast broja zaraženih.

Policija je saopštila da su protekle noći uhapšene osobe koje su odbile da idu kući ili su bile nasilne. Grupa mladih iz sela Urk bacala je pirotehniku i kamenice na policiju i zapalili su privremeni centar za testiranje na kovid 19.

Iz policijskog časa koji će biti na snazi do 9. februara izuzeti su hitni medinski slučajevi, odlasci na posao i šetnja psa. Izgrednici se suočavaju sa novčanom kaznom od 95 evra.

(Srna)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Kšenje

24.01.2021 15:00

Slobode kretanja jednog od osnovnih principa demokratije.pod hitno uvesti sankcije i smjeniti antidemokraktsku represivnu vlast.

ODGOVORITE