Суђење о опозиву Трампа почиње 8. фебруара

Суђење о опозиву бившег предсједника САД Доналда Трампа почеће у америчком Сенату у недјељи која почиње 8. фебруара, саопштио је лидер већине у Сенату Чак Шумер.

Свијет 23.01.2021 | 09:07
Суђење о опозиву Трампа почиње 8. фебруара

Претходно је објављено да ће амерички Представнички дом у понедјељак доставити Сенату приједлог за опозив Трампа, оптужујући га за подстицање на побуну.

Шумер је рекао да ће тиме започети судски процес који би могао да му "затвори врата" за поновно кандидовање на предсједничким изборима.

Лидер републиканаца у Сенату, Мич Меконел, претходно је предложио да се почетак суђења за опозив Трампу помјери за недјељу дана или више, како би Трамп имао времена да припреми одбрану.

Демократе из Представничког дома, које су прошле седмице гласале за опозив Трампа након што је оптужен за подстицање нереда на Капитолу 6. јануара, наговијестиле су да желе брзо суђење док предсједник Џо Бајден започиње свој мандат, рекавши да је то неопходно да би земља и Конгрес кренули даље, подсјећа Глас Америке.

Међутим, Меконел је својим републиканским колегама у четвртак рекао да ће кратко одлагање дати Трампу времена да се припреми и састави свој правни тим, што би осигурало праведан поступак.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

СТРАХ МЕЂУ ДЕМОКРАТАМА

23.01.2021 08:22

..и од отјераног Трампа???

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ;Страх међу демократама

23.01.2021 08:58

Није страх демократа од магареце Трампове памети него од подјеле становника Америке тј.американаца међусобно сто је показао и напад на свето здање.Измеду осталог сенат мора донијети закон који ће се ОНЕМОГУЦИТИ СВИ БУДУЦИ ИСТОМИШЉЕНИЦИ (Трампови)ИКОЈИ ЗАГОВАРАЈУ УНУТАРАМЕРИЦКУ ПОДЈЕЛУ!!

Name

Директ

23.01.2021 10:43

А Бајденова политика не дијели Американце. :)))

Name

израелац

23.01.2021 22:17

код њих нема страха него спроводе правду до краја.. а не ко код нас у БиХ и поданички менталитет јадника од народа који опрашта душманима који их бичују