Suđenje o opozivu Trampa počinje 8. februara

Suđenje o opozivu bivšeg predsjednika SAD Donalda Trampa počeće u američkom Senatu u nedjelji koja počinje 8. februara, saopštio je lider većine u Senatu Čak Šumer.

Svijet 23.01.2021 | 09:07
Suđenje o opozivu Trampa počinje 8. februara

Prethodno je objavljeno da će američki Predstavnički dom u ponedjeljak dostaviti Senatu prijedlog za opoziv Trampa, optužujući ga za podsticanje na pobunu.

Šumer je rekao da će time započeti sudski proces koji bi mogao da mu "zatvori vrata" za ponovno kandidovanje na predsjedničkim izborima.

Lider republikanaca u Senatu, Mič Mekonel, prethodno je predložio da se početak suđenja za opoziv Trampu pomjeri za nedjelju dana ili više, kako bi Tramp imao vremena da pripremi odbranu.

Demokrate iz Predstavničkog doma, koje su prošle sedmice glasale za opoziv Trampa nakon što je optužen za podsticanje nereda na Kapitolu 6. januara, nagovijestile su da žele brzo suđenje dok predsjednik Džo Bajden započinje svoj mandat, rekavši da je to neophodno da bi zemlja i Kongres krenuli dalje, podsjeća Glas Amerike.

Međutim, Mekonel je svojim republikanskim kolegama u četvrtak rekao da će kratko odlaganje dati Trampu vremena da se pripremi i sastavi svoj pravni tim, što bi osiguralo pravedan postupak.

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

STRAH MEĐU DEMOKRATAMA

23.01.2021 08:22

..i od otjeranog Trampa???

ODGOVORITE
Name

RE;Strah među demokratama

23.01.2021 08:58

Nije strah demokrata od magarece Trampove pameti nego od podjele stanovnika Amerike tj.amerikanaca međusobno sto je pokazao i napad na sveto zdanje.Izmedu ostalog senat mora donijeti zakon koji će se ONEMOGUCITI SVI BUDUCI ISTOMIŠLJENICI (Trampovi)IKOJI ZAGOVARAJU UNUTARAMERICKU PODJELU!!

Name

Direkt

23.01.2021 10:43

A Bajdenova politika ne dijeli Amerikance. :)))

Name

izraelac

23.01.2021 22:17

kod njih nema straha nego sprovode pravdu do kraja.. a ne ko kod nas u BiH i podanički mentalitet jadnika od naroda koji oprašta dušmanima koji ih bičuju