Моззартова помоћ Сигурној кући у Модричи

Јелена Мишић, директорка Удружења грађана Будућност: Захваљујем се овој друштвено одговорној компанији на хуманом гесту, подршка нам је стално потребна

Република Српска 22.01.2021 | 17:21
Моззартова помоћ Сигурној кући у Модричи

Жене и дјеца, жртве породичног насиља, имају уточишће у Сигурној кући Удружења грађана „Будућност“ у Модричи. Овој установи потребна је континуирана подршка како би својим корисницима пружили помоћ, а компанија Моззарт донирала им је средства кроз традиционалну акцију Хуманитарни тикет у подне.

Племенити кладилац, редитељка Ана Мариа Росси је сјајно типовала и остварила добитак који је усмјерен Сигурној кући.

-Подршка овој угроженој групи је стално потребна, па нам је свака помоћ добродошла. Због тога се захваљујем друштвено одговорној компанији Моззарт на овом хуманом гесту - каже директорка Удружења грађана „Будућност“, Јелена Мишић.

У овој Сигурној кући тренутно борави 12 корисника, међу којима има и дјеце. Управо је малишанима највише потребна помоћ. Наиме, због епидемије корона вируса, морају, као и њхови вршњаци да прате онлајн наставу. Међутим, немају адекватне таблете или телефоне за то.

-Због тога ћемо већину донаторских средстава да усмјеримо на помоћ најмлађим штићеницима. Обезбиједићемо им и дидактички материјал који је потребан за одржавање едукативних и креативних радионица. Остатак средстава ћемо искористити за куповину хране и хигијенских средстава - додаје Јелена Мишић.

Из Моззарта поручују да се, од оснивања, залажу за борбу против насиља над женама и дјецом.

-Драго нам је што је наша помоћ стигла на праву адресу. Овим гестом смо хтјели да помогнемо рад Сигурне куће, али и да скренемо пажњу јавности на овај важан друштвени проблем - каже руководилац Дирекције корпоративних послова компаније Моззарт, Селма Салкановић. 

(БН)