Mozzartova pomoć Sigurnoj kući u Modriči

Jelena Mišić, direktorka Udruženja građana Budućnost: Zahvaljujem se ovoj društveno odgovornoj kompaniji na humanom gestu, podrška nam je stalno potrebna

Republika Srpska 22.01.2021 | 17:21
Mozzartova pomoć Sigurnoj kući u Modriči

Žene i djeca, žrtve porodičnog nasilja, imaju utočišće u Sigurnoj kući Udruženja građana „Budućnost“ u Modriči. Ovoj ustanovi potrebna je kontinuirana podrška kako bi svojim korisnicima pružili pomoć, a kompanija Mozzart donirala im je sredstva kroz tradicionalnu akciju Humanitarni tiket u podne.

Plemeniti kladilac, rediteljka Ana Maria Rossi je sjajno tipovala i ostvarila dobitak koji je usmjeren Sigurnoj kući.

-Podrška ovoj ugroženoj grupi je stalno potrebna, pa nam je svaka pomoć dobrodošla. Zbog toga se zahvaljujem društveno odgovornoj kompaniji Mozzart na ovom humanom gestu - kaže direktorka Udruženja građana „Budućnost“, Jelena Mišić.

U ovoj Sigurnoj kući trenutno boravi 12 korisnika, među kojima ima i djece. Upravo je mališanima najviše potrebna pomoć. Naime, zbog epidemije korona virusa, moraju, kao i njhovi vršnjaci da prate onlajn nastavu. Međutim, nemaju adekvatne tablete ili telefone za to.

-Zbog toga ćemo većinu donatorskih sredstava da usmjerimo na pomoć najmlađim štićenicima. Obezbijedićemo im i didaktički materijal koji je potreban za održavanje edukativnih i kreativnih radionica. Ostatak sredstava ćemo iskoristiti za kupovinu hrane i higijenskih sredstava - dodaje Jelena Mišić.

Iz Mozzarta poručuju da se, od osnivanja, zalažu za borbu protiv nasilja nad ženama i djecom.

-Drago nam je što je naša pomoć stigla na pravu adresu. Ovim gestom smo htjeli da pomognemo rad Sigurne kuće, ali i da skrenemo pažnju javnosti na ovaj važan društveni problem - kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova kompanije Mozzart, Selma Salkanović. 

(BN)