Протест родитеља и у ОШ у Штрбцима код Рудог

Седам ученика првог разреда Основне школе Бошко Буха“ у селу Штрпцима код Рудог није данас првог школског дана у другом полугодишту  дошло на наставу, а њихови родитељи су незадовољство сталним смјенама учитељица њихове дјеце изразили мирним протестом и окупљањем у близини школског објекта.

Република Српска 21.01.2021 | 16:54
Протест родитеља и у ОШ у Штрбцима код Рудог

Родитељ Бранка Анџић каже да је управа школе за пола школске године у првом разреду промијенила пет учитеља и да дјеца више нису могла упамтити ни њихва имена а камо ли шта друго.

„Одлучили смо из револта да данас дјецу не шаљемо у школу и нећемо је слати док год последња њихова учитељица Мирјана Пантовић не буде враћена у први разред овдје у матичној школи бар до краја школске године", каже Анџићева.

И други родитељ Драгана Анџић каже да су дјеца тек навикла на учитељицу Мирјану а сад ће им директорица довести неку другу.

"Ако се многи проблеми у у овој школи не ријеше родитељи ће бити принуђени да ученике препишу у школу у Прибој у Србији која организује и превоз за све њене ђаке. Боље је и то него овако надмудривати се са директорицом и њеним необјашњивим потезима", каже родитељ Мирослав Јовановић.

Учитељица Мирјана Пантовић тврди да је све ово резултат класичног мобинга од директорице Славице Којадиновић  над њом и неким другим њеним колегама у школи.

"Доживљавам мобинг на својој кожи од стране директорице већ неколико пута. Десило ми се да сам избачена из учионице  пред шест ученика, помоћним радником и педагогом, а онда и из канцеларије а она ми је рекла да може да ради шта хоће. Наћалост нисам једина која је то доживјела. Сад сам из освете дуго припремане од управе школе пребачена да радим у  најудаљенију подручну школу у Оскоруши, гдје пјешачим седам километара у једном правцу“, каже Пантовићева.

Она додаје да је директорица на састанку у школи рекла да ће од ње награбусити они наставници који су се жалили инспекцијама.

Просвјетни радници и родитељи кажу да је за годину дана у школу на жалбе запослених долазило шест инспекција.

"Ми поштујемо рад инспекцијских органа и оно што буду они утврдили као истинитост навода или неистиниитост у провођењу или непровођењу закона тако ће се поступати или против руководства школе или особа које су укључене у одређене процесе",  рекла је БН телевизији министар просвјете и културе Наталија Тривић.

У писменој изјави директорице Којадиновић се истиче „да је учитељица замолила родитеље да не шаљу дјецу у школу“ и да је она у поступку проглашења технолошким вишком.

"Школа неће дозволити да неки радници и родитељи манипулишу дјецом јер је њихов захтјев незаконит“ стоји у саопштењу директорице Којадиновић.

БН ТВ

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

Xx

21.01.2021 16:23

Ове странацке функционерке су зло за раднике и дјецу. Фрустриране комплексасице показују моц над невином дјецом. Зато народ бјези масовно са ових простора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нада

21.01.2021 16:59

Ова директорица сви казу није нормална,политицки досла на функцију,изивљава се на уцитељима и дјецом и нико ниста не предузима па ко це кад нам је власт исто тако бахата.

Name

Гацко

21.01.2021 17:41

Слазем се са коментаром

Name

Драшко

21.01.2021 21:53

А који директор није досао испред странке у РС? Сви су странацки људи. Погледајте конкурсе за директоре ... лако испунити само 5 година стаза у просвјети. Мозез бити најгори просвјетни радник и ето ти преко странке фотоље. А лоси људи лосе и управљају сколом.

Name

Милутин

21.01.2021 17:12

Хоће ли реаговати странка, склоните ово зло, хоће да затвори школу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наша посла

21.01.2021 17:14

Инспекцијооооо! Ало, има ли кога?

ОДГОВОРИТЕ
Name

КаПеЗе

21.01.2021 17:17

Ми највише волимо ове што мисле да могу све. Чекамо те, буди наша директорка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директорица Понављач

21.01.2021 17:18

Није директорици лако путовати из Мрсова да Штрбаца а живјети у Прибоју (Република Србија). Није лако Министарки све ово разумјети. А кога брига што ученици испаштају?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доберман

21.01.2021 17:25

Има ли ко мозга тамо? .Ко то факат трпи? Ко трпи то зло? Имају ли родитељи представника, одборника, јесу ли само испред школе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Катаклизма

21.01.2021 17:29

Је ли ово она иста директорка која је скоро казнила уча због подјеле пакетића дјеци? Па докле иде лудост у просвјети? Инспекцијо, гдје сте?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста?

21.01.2021 17:31

Цццццц!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјеровали или не

21.01.2021 17:31

Директорка која је умислила да је Свевишњи! Има ли краја лудилу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јунаци

21.01.2021 17:41

хттпс://www.ртвбн.цом/3999482/бојкот-наставе-због-странацког-запосљавања До кад? До кад? До кад више? Тривићка подржава инспекцију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Антипротест

21.01.2021 17:47

Протести пољопривредника су подрзани и од њих не треба одустајати. Ови монтирани протести лавине и месетарења за сколе нису подрзани. Организаторе сирења политике кроз протесте треба да иду на затворске радне акције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рудо

21.01.2021 17:54

Овај терор директорице се више неможе толерисати, сви знамо да овде умешана политика, она је била на листи ДНС и њу штити садашњи председник скупштине у Рудом а иначе је председник ДНСа уРудом и он сам каже немогу ти ништа док год сам ја председник.... Јадно....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђула

21.01.2021 18:08

Ученици ИИ6 одјељења ОШ ''Бранко Радичевић'' у Бањалуци данас нису сјели у школске клупе. Друго полугодиште почело је бојкотом родитеља због промјене учитељице Неде Мићић. Бојкот ће трајати и сутра. Неће одустати од захтјева да њихову дјецу поно учи учитељица Неда Мићић. хттпс://www.ртвбн.цом/3999482/бојкот-наставе-због-странацког-запосљавања

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тандарамандара

21.01.2021 18:08

Брука! Враћамо се у време робовласништва! Ало, ово је 21. век! Смена директорке по хитном поступку!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Преседник

21.01.2021 18:14

Предједник вам тако онда и не треба. Купите новог. Стижу свјежи предсједници чим наручите и чим буде у набавци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неда

21.01.2021 18:35

класична демонстрација силе од стране директорице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Филозофски факултет

21.01.2021 18:53

Драги људи, дипл. сам педагог и била сам у потрази за сталним запослењем у струци 10 година и на крају разоцарана дигла руке од просвјете. Конкурси су сви намјестени, одмах по доласку на тестирање вец се зна ко це бити примљен. Разне странацке делегације тих дана конкурса мувају се ск. ходницима а директор послусно дјелује јер треба сацувати прво своју фотељу. Остала ми у бас лосем сјецању Бањалуцка Гимназија и директор Зоран Пејасиновиц, 'самопрогласени књизевник' који је за свог мандата радио све у рукавицама и искљуциво за свој интерес. Јос једно биједно искуство у Ос 'Дјура Јаксиц' у Сарговцу, директор Дарко Томиц. Намјестање конкурса, странацко потрцкало, осладио му се новац за изнајмљивање сколске сале и балона . Тотални промасај као педагог , менадзер и као домацин сколе која има дугу трагицну историју. У Средњосколском центру БЛ директно сам и отворено добила информацију од директора г. Видица да му је зао али да морам знати како ствари стоје јер он ' мора ' да прими неког другога, странацки притисак на њега као директора је огроман. Мисљења сам да би се неко требао позабави струцносцу и постењем сколског кадра кад вец гдја Тривиц, министарка, не води рацуна о "својим" директорима. Залосно је да родитељи морају са бојкотују наставу због мобинга и непостења.Засто треба сваки мањи и веци проблем гурати на тв да би био ријесен ?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

КаПеЗе

21.01.2021 22:04

Зато што су новине споре, а теревизија је бржа. Зато све на јавно, јавни час, јавна установа.

Name

Миљан

23.01.2021 15:35

Ево, директорица опет није стала пред камере да нешто каже, него у писменој форми лаже да је као учитељица технолошки вишак. Ма како да не. Сигурно је вишак и учитељ што је подјелио дјеци новогодишње пакетиће. Сви добро знамо да је она ВИШАК.

ОДГОВОРИТЕ