Protest roditelja i u OŠ u Štrbcima kod Rudog

Sedam učenika prvog razreda Osnovne škole Boško Buha“ u selu Štrpcima kod Rudog nije danas prvog školskog dana u drugom polugodištu  došlo na nastavu, a njihovi roditelji su nezadovoljstvo stalnim smjenama učiteljica njihove djece izrazili mirnim protestom i okupljanjem u blizini školskog objekta.

Republika Srpska 21.01.2021 | 16:54
Protest roditelja i u OŠ u Štrbcima kod Rudog

Roditelj Branka Andžić kaže da je uprava škole za pola školske godine u prvom razredu promijenila pet učitelja i da djeca više nisu mogla upamtiti ni njihva imena a kamo li šta drugo.

„Odlučili smo iz revolta da danas djecu ne šaljemo u školu i nećemo je slati dok god poslednja njihova učiteljica Mirjana Pantović ne bude vraćena u prvi razred ovdje u matičnoj školi bar do kraja školske godine", kaže Andžićeva.

I drugi roditelj Dragana Andžić kaže da su djeca tek navikla na učiteljicu Mirjanu a sad će im direktorica dovesti neku drugu.

"Ako se mnogi problemi u u ovoj školi ne riješe roditelji će biti prinuđeni da učenike prepišu u školu u Priboj u Srbiji koja organizuje i prevoz za sve njene đake. Bolje je i to nego ovako nadmudrivati se sa direktoricom i njenim neobjašnjivim potezima", kaže roditelj Miroslav Jovanović.

Učiteljica Mirjana Pantović tvrdi da je sve ovo rezultat klasičnog mobinga od direktorice Slavice Кojadinović  nad njom i nekim drugim njenim kolegama u školi.

"Doživljavam mobing na svojoj koži od strane direktorice već nekoliko puta. Desilo mi se da sam izbačena iz učionice  pred šest učenika, pomoćnim radnikom i pedagogom, a onda i iz kancelarije a ona mi je rekla da može da radi šta hoće. Naćalost nisam jedina koja je to doživjela. Sad sam iz osvete dugo pripremane od uprave škole prebačena da radim u  najudaljeniju područnu školu u Oskoruši, gdje pješačim sedam kilometara u jednom pravcu“, kaže Pantovićeva.

Ona dodaje da je direktorica na sastanku u školi rekla da će od nje nagrabusiti oni nastavnici koji su se žalili inspekcijama.

Prosvjetni radnici i roditelji kažu da je za godinu dana u školu na žalbe zaposlenih dolazilo šest inspekcija.

"Mi poštujemo rad inspekcijskih organa i ono što budu oni utvrdili kao istinitost navoda ili neistiniitost u provođenju ili neprovođenju zakona tako će se postupati ili protiv rukovodstva škole ili osoba koje su uključene u određene procese",  rekla je BN televiziji ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić.

U pismenoj izjavi direktorice Кojadinović se ističe „da je učiteljica zamolila roditelje da ne šalju djecu u školu“ i da je ona u postupku proglašenja tehnološkim viškom.

"Škola neće dozvoliti da neki radnici i roditelji manipulišu djecom jer je njihov zahtjev nezakonit“ stoji u saopštenju direktorice Кojadinović.

BN TV

Komentari / 22

Ostavite komentar
Name

Xx

21.01.2021 16:23

Ove stranacke funkcionerke su zlo za radnike i djecu. Frustrirane kompleksasice pokazuju moc nad nevinom djecom. Zato narod bjezi masovno sa ovih prostora.

ODGOVORITE
Name

Nada

21.01.2021 16:59

Ova direktorica svi kazu nije normalna,politicki dosla na funkciju,izivljava se na uciteljima i djecom i niko nista ne preduzima pa ko ce kad nam je vlast isto tako bahata.

Name

Gacko

21.01.2021 17:41

Slazem se sa komentarom

Name

Draško

21.01.2021 21:53

A koji direktor nije dosao ispred stranke u RS? Svi su stranacki ljudi. Pogledajte konkurse za direktore ... lako ispuniti samo 5 godina staza u prosvjeti. Mozez biti najgori prosvjetni radnik i eto ti preko stranke fotolje. A losi ljudi lose i upravljaju skolom.

Name

Милутин

21.01.2021 17:12

Хоће ли реаговати странка, склоните ово зло, хоће да затвори школу.

ODGOVORITE
Name

Naša posla

21.01.2021 17:14

Inspekcijooooo! Alo, ima li koga?

ODGOVORITE
Name

KaPeZe

21.01.2021 17:17

Mi najviše volimo ove što misle da mogu sve. Čekamo te, budi naša direktorka.

ODGOVORITE
Name

Direktorica Ponavljač

21.01.2021 17:18

Nije direktorici lako putovati iz Mrsova da Štrbaca a živjeti u Priboju (Republika Srbija). Nije lako Ministarki sve ovo razumjeti. A koga briga što učenici ispaštaju?

ODGOVORITE
Name

Doberman

21.01.2021 17:25

Ima li ko mozga tamo? .Ko to fakat trpi? Ko trpi to zlo? Imaju li roditelji predstavnika, odbornika, jesu li samo ispred škole?

ODGOVORITE
Name

Kataklizma

21.01.2021 17:29

Je li ovo ona ista direktorka koja je skoro kaznila uča zbog podjele paketića djeci? Pa dokle ide ludost u prosvjeti? Inspekcijo, gdje ste?

ODGOVORITE
Name

Sta?

21.01.2021 17:31

Cccccc!

ODGOVORITE
Name

Vjerovali ili ne

21.01.2021 17:31

Direktorka koja je umislila da je Svevišnji! Ima li kraja ludilu?

ODGOVORITE
Name

Junaci

21.01.2021 17:41

https://www.rtvbn.com/3999482/bojkot-nastave-zbog-stranackog-zaposljavanja Do kad? Do kad? Do kad više? Trivićka podržava inspekciju.

ODGOVORITE
Name

Antiprotest

21.01.2021 17:47

Protesti poljoprivrednika su podrzani i od njih ne treba odustajati. Ovi montirani protesti lavine i mesetarenja za skole nisu podrzani. Organizatore sirenja politike kroz proteste treba da idu na zatvorske radne akcije.

ODGOVORITE
Name

Rudo

21.01.2021 17:54

Ovaj teror direktorice se više nemože tolerisati, svi znamo da ovde umešana politika, ona je bila na listi DNS i nju štiti sadašnji predsednik skupštine u Rudom a inače je predsednik DNSa uRudom i on sam kaže nemogu ti ništa dok god sam ja predsednik.... Jadno....

ODGOVORITE
Name

Đula

21.01.2021 18:08

Učenici II6 odjeljenja OŠ ''Branko Radičević'' u Banjaluci danas nisu sjeli u školske klupe. Drugo polugodište počelo je bojkotom roditelja zbog promjene učiteljice Nede Mićić. Bojkot će trajati i sutra. Neće odustati od zahtjeva da njihovu djecu pono uči učiteljica Neda Mićić. https://www.rtvbn.com/3999482/bojkot-nastave-zbog-stranackog-zaposljavanja

ODGOVORITE
Name

Tandaramandara

21.01.2021 18:08

Bruka! Vraćamo se u vreme robovlasništva! Alo, ovo je 21. vek! Smena direktorke po hitnom postupku!

ODGOVORITE
Name

Presednik

21.01.2021 18:14

Predjednik vam tako onda i ne treba. Kupite novog. Stižu svježi predsjednici čim naručite i čim bude u nabavci.

ODGOVORITE
Name

Neda

21.01.2021 18:35

klasična demonstracija sile od strane direktorice.

ODGOVORITE
Name

Filozofski fakultet

21.01.2021 18:53

Dragi ljudi, dipl. sam pedagog i bila sam u potrazi za stalnim zaposlenjem u struci 10 godina i na kraju razocarana digla ruke od prosvjete. Konkursi su svi namjesteni, odmah po dolasku na testiranje vec se zna ko ce biti primljen. Razne stranacke delegacije tih dana konkursa muvaju se sk. hodnicima a direktor poslusno djeluje jer treba sacuvati prvo svoju fotelju. Ostala mi u bas losem sjecanju Banjalucka Gimnazija i direktor Zoran Pejasinovic, 'samoproglaseni knjizevnik' koji je za svog mandata radio sve u rukavicama i iskljucivo za svoj interes. Jos jedno bijedno iskustvo u Os 'Djura Jaksic' u Sargovcu, direktor Darko Tomic. Namjestanje konkursa, stranacko potrckalo, osladio mu se novac za iznajmljivanje skolske sale i balona . Totalni promasaj kao pedagog , menadzer i kao domacin skole koja ima dugu tragicnu istoriju. U Srednjoskolskom centru BL direktno sam i otvoreno dobila informaciju od direktora g. Vidica da mu je zao ali da moram znati kako stvari stoje jer on ' mora ' da primi nekog drugoga, stranacki pritisak na njega kao direktora je ogroman. Misljenja sam da bi se neko trebao pozabavi strucnoscu i postenjem skolskog kadra kad vec gdja Trivic, ministarka, ne vodi racuna o "svojim" direktorima. Zalosno je da roditelji moraju sa bojkotuju nastavu zbog mobinga i nepostenja.Zasto treba svaki manji i veci problem gurati na tv da bi bio rijesen ?!

ODGOVORITE
Name

KaPeZe

21.01.2021 22:04

Zato što su novine spore, a terevizija je brža. Zato sve na javno, javni čas, javna ustanova.

Name

Miljan

23.01.2021 15:35

Evo, direktorica opet nije stala pred kamere da nešto kaže, nego u pismenoj formi laže da je kao učiteljica tehnološki višak. Ma kako da ne. Sigurno je višak i učitelj što je podjelio djeci novogodišnje paketiće. Svi dobro znamo da je ona VIŠAK.

ODGOVORITE