Заплијењено оружје за кријумчарење у земље ЕУ

Припадници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ и МУП-а Зеничко-добојског кантона су током претреса и хапшења на више локација на подручју овог, Тузланског и Кантона Сарајево открили и заплијенили оружје, експлозив и минско-ексползивна средства.

Босна и Херцеговина 21.01.2021 | 15:29
Заплијењено оружје за кријумчарење у земље ЕУ

Сумња се да је наоружање планирано за међународно кријумчарење и незаконите активности, саопштено је из Тужилаштва БиХ по чијем налогу се проводи ова акција.

У оквиру истражних и оперативних активности, прикупљене су информације и докази да су особе које су се раније доводиле у везу са радикализованим особама, прибавиле одређену количину оружја и експлозива, чија набавка и држање грађанима није дозвољена, са намјером да средства прокријумчаре у земље ЕУ, гдје би била кориштена за извршење криминогених активности.

Активности су реализоване у сарадњи и комуникацији са Тужилаштвом и МУП-ом Зеничког-добојског кантона.

Даље активности спроводиће се према налогу тужиоца из Одсјека за тероризам, који води и координише акцију.

Из Тужилаштва напомињу да, у интересу истраге, више информација не могу давати.

(Срна) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

кмкок

21.01.2021 16:29

Заплијенили ловацку пуску (за коју цовјек вјероватно има дозволу), тромблон, несто мало муниције и руцну бомбу... из наслова би цовјек рекао да су ко зна ста заплијенили...то им доцје ко тезга, као они несто раде против тероризма а селефије сетају по канонима слободно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

21.01.2021 18:26

Уовој дрзави једино сто раде то је ова Сипа

ОДГОВОРИТЕ