Zaplijenjeno oružje za krijumčarenje u zemlje EU

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ i MUP-a Zeničko-dobojskog kantona su tokom pretresa i hapšenja na više lokacija na području ovog, Tuzlanskog i Кantona Sarajevo otkrili i zaplijenili oružje, eksploziv i minsko-ekspolzivna sredstva.

Bosna i Hercegovina 21.01.2021 | 15:29
Zaplijenjeno oružje za krijumčarenje u zemlje EU

Sumnja se da je naoružanje planirano za međunarodno krijumčarenje i nezakonite aktivnosti, saopšteno je iz Tužilaštva BiH po čijem nalogu se provodi ova akcija.

U okviru istražnih i operativnih aktivnosti, prikupljene su informacije i dokazi da su osobe koje su se ranije dovodile u vezu sa radikalizovanim osobama, pribavile određenu količinu oružja i eksploziva, čija nabavka i držanje građanima nije dozvoljena, sa namjerom da sredstva prokrijumčare u zemlje EU, gdje bi bila korištena za izvršenje kriminogenih aktivnosti.

Aktivnosti su realizovane u saradnji i komunikaciji sa Tužilaštvom i MUP-om Zeničkog-dobojskog kantona.

Dalje aktivnosti sprovodiće se prema nalogu tužioca iz Odsjeka za terorizam, koji vodi i koordiniše akciju.

Iz Tužilaštva napominju da, u interesu istrage, više informacija ne mogu davati.

(Srna) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

kmkok

21.01.2021 16:29

Zaplijenili lovacku pusku (za koju covjek vjerovatno ima dozvolu), tromblon, nesto malo municije i rucnu bombu... iz naslova bi covjek rekao da su ko zna sta zaplijenili...to im docje ko tezga, kao oni nesto rade protiv terorizma a selefije setaju po kanonima slobodno...

ODGOVORITE
Name

marko

21.01.2021 18:26

Uovoj drzavi jedino sto rade to je ova Sipa

ODGOVORITE