Случај Алексић: Саслушање глумице трајало четири сата

Након саслушања глумице Иве Илинчић у Вишем јавном тужилаштву у Београду, њени адвокати пренијели су новинарима како је свједочила у истрази против професора глуме Мирослава Мику Алексића, који се сумњичи за силовање и полно узнемиравање својих ученица.

Србија 21.01.2021 | 14:09
Случај Алексић: Саслушање глумице трајало четири сата

Илинчић је након више од четири сата свједочења, из Палате правде изашла са својим адвокатима и оцем, али није давала изјаву медијима.

Адвокати Југослав Тинтор и Денис Бећирић пренијели су да је Илинчић дала детаљан и прецизиран исказ тужилаштву који ће се у даљем току поступка користити као доказ у овом поступку.

Указали су да због тајности истраге детаље њеног сведочења не могу да преносе јавности, али су оптимистични по питању исхода овог поступка против Алексића.

Они су поздравили интересовање медија јер сматрају да после овог случја “висе ништа неће бити исто”, и апеловали за разумијевање и опрезност у извјештавању због осјетљивости случаја и жртава које нису спремне да као Ива и Милена изађу у јавност.

Навели су да сљедеће недјеље очекују саслусање других оштећених дјевојака од којих они заступају још двије.

Ивин отац, такође адвокат, који ју је јутрос допратио у тужилаштво, по жељи кћерке је напустио саслушање.

Она је исказ дала у својству оштећене, као једна од дјевојака која је пријавила Алесића, а прије ње је јуче свједочила њена колегиница Милена Радуловић.

Радуловић је јуче око пет сати давала исказ пред тужиоцем.

Детаљно је испричала све што је преживјела док је била у његовој школи глуме “Ствар срца”, а на крају је одговарала и на питања Алексићевог браниоца.

Радуловић је претходно у исповести јавности испричала да ју је Алексић први пут силовао почетком новембра 2012. године, када је имала 17 година, а он 61.

Након њене исповијести још девојака пријавило је Алексића за силовање и недозвољене полне радње.

Алексић је у понедјељак саслушан у тужилаштву и он је негирао кривицу. Одређен му је притвор до 30 дана. Професор глуме осумњичен је за осам силовања и седам кривичних дјела недозвољене полне радње почињених у периоду од 2008. до 2020. године.

(Тањуг)

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

Ресења

21.01.2021 13:18

Балкан 1 и Балкан 2. Крај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маратонци трце. ..

21.01.2021 15:52

Куме И ти цес ово да радис. ..сутра

Name

????

21.01.2021 13:36

Немам ријечи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деба

21.01.2021 13:42

Богами се Мика добро наумако, јел му игдје иједна остала?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Павке

22.01.2021 06:01

Подхитно да и ти даднеш изјаву али психијатру

Name

Мрква

21.01.2021 14:52

Не мозе се ИСКАЗ особа користити као ДОКАЗ!!! Цуј ти "правника" и паметњаковића ХАХАХА !! Исказ мозе бити само СРЕДСТВО које уз помоц ДОКАЗА помазе судијама, а у овом слуцају ТУЗИОЦИМА !! Дигла се невидјена хајка на лика као да је вец ОСУДЈЕН а јос није ни ОПТУЗНИЦА подигнута а камоли ПОТВРДЈЕНА од стране надлезног суда. Није ми јасно на основу цега је лику одредјен ПРИТВОР??? ИСКАЗИ НИСУ довољна правна средства да би постојала ОСНОВАНА СУМЊА да је кривицно дјело уцињено. Тек ако СУД утврди постојање ОСНОВАНЕ СУМЊЕ мозе али и не мора одредити ПРИТВОР од 30 дана или до нове одлуке суда. У Србији се мозе залити и на одлуку о притвору АПЕЛАЦИОНОМ суду (слуцај Зоран Марјановиц)... Ово је ОРГАНИЗОВАНА ХАЈКА на цовјека који није јос ни ОСУМЊИЦЕН а камоли ОПТУЗЕН или ОСУДЈЕН !! Говорим са ПРАВНОГ аспекта, ово је невидјени притисак на рад правосудних органа- СРАМОТА за Србију да је попустила под притиском зуте стампе и твитераша

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симунида

21.01.2021 15:52

Не могу да вјерујем ...да људи штите педофила , страшно , страшно , имате ли дјецу..као да цуре измишљају причу..умјесто да их сви подржимо што су скупиле храбрости да проговоре ..Ви господине ПРАВНИЧЕ срам да вас буде.

Name

Ре МРКВА

21.01.2021 17:20

Зашто би се јавило толико дјевојака и оптужило ММА? Сигурно постоји озбиљан разлог .Да је једна постојала би сумња,али има их 10.Каква хајка,зашто ? Каква позадина свега?

Name

Мане

21.01.2021 17:25

Ре Симунида. Имам дјецу али за разлику од тих родитеља који су већина знали или су требали знати, никад ту своје дијете не бих ни послао. Сад се сви дигли а прошло толико година. Верујем да су највећи кривци болесно амбициозни родитељи те дјеце који по сваку цијену желе да им дјеца буду глумци или певачи. Па погледајте само Пинк тв и оног лудог Митровића и све ће вам бити јасно.... На његовој тв су све ретарди и проститутка које је прво он пробао....

Name

бака за Мркву

21.01.2021 17:55

Види мркве ,види мркве!Опаааа!Сви це доци на ред.На вјесала их треба.Треба му родитељ скалпером пресудити по полном органу.А ти мрква,имас ли ти дјеце и унука? или......

Name

Такодје један дуо кривице

21.01.2021 18:20

Је и на њима, сто је проузроковало "висе остецених", последице тога су могле бити јос веце....

Name

Засто се

21.01.2021 18:28

Цутало? Засто није одмах пријављено? Ста је спрецавало? Колико видимо могло се, као сто је и сада пријављено!

Name

Ресвима

21.01.2021 18:45

Вец сам одговорио за ДЈЕЦУ, а да ли ви имате ОЦА или БРАТА, па да га неко развлаци по новинама и порталима да је педофил и силоватељ?? СТА АКО НИЈЕ?? Цуј овог мрмка : "скалпелом по полном органу"?? Мозда у Замбији или Занзибару, али у Србији цес ОДГОВАРАТИ КРИВИЦНО за сјецкање скалпелом!! Требао би твој коментар неко прослиједити надлезним органима.. Немас ти право да пресудјујес никоме јер си онда у нивоу силоватеља !! На ТУЗИЛАСТВУ је да ДОКАЖЕ кривицно дјело, а изјаве и искази НИСУ ДОКАЗ и уколико не постоје материјални докази дрзава тј градјани це платити одстету и судске троскове ММАу

Name

сања

22.01.2021 00:34

Друже, оне сада дају исказе, а докази су сакупљани пола године од стране надлежних органа, није ово почело јуче, само је сада пуштено у јавност када је део истраге и прикупљања доказа завршен, лик је нека силовања и снимао. Не брини ти за адвокате и тужилаштво, знају они шта раде.

Name

бака за Мркву-поново

21.01.2021 20:22

Требало би твој коментар друскане и тебе преиспитати,сада је јасно свима засто!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Имате неки проблем..??

21.01.2021 22:03

Ајде будале једне ста сте испитивали три сата. Све које је "стемо" АКО је "стемо" довести заједно да свједоце. Уосталом ста се цекало толико да га пријаве. Криминал..уцјена..или..???

ОДГОВОРИТЕ
Name

радо

22.01.2021 00:35

Изгледа да проблем имаш једино ТИ!

Name

Подршка

22.01.2021 12:48

Подржавам све оне који су устали против "кривичних" поступака професора, јер ако се кривица докаже и прфесор казни-подржавам. Али, ако се кривица не докаже, ја сам за то да сви они који су јавно, прије суда, одређивали најтеже казне професору, такође буду предмет истрага и да се они такође санкционишу. Ако се кривица професору не докаже, онда се хајка на професора може сматрати хајком на српски народ, а у вријеме када се Србија (а и српски народ) боре за очување Косаова и Метохије као и друга свесрпска права. Ако је глумица све то чекала док се не утали негдје на западу, а зашто је то баш сада покренула? Питана је много... Ништа не тврдим, нити кога унапријед осуђујем,већ чекам задњу судску ријеч.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неђо.23.01.2021

23.01.2021 11:29

Ако је то тачно и акосе докаже та одговорност,за такве је само зид.Када би то једанпут урадијо закон,други би добро размислили дали да то уради.

ОДГОВОРИТЕ