Slučaj Aleksić: Saslušanje glumice trajalo četiri sata

Nakon saslušanja glumice Ive Ilinčić u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, njeni advokati prenijeli su novinarima kako je svjedočila u istrazi protiv profesora glume Miroslava Miku Aleksića, koji se sumnjiči za silovanje i polno uznemiravanje svojih učenica.

Srbija 21.01.2021 | 14:09
Slučaj Aleksić: Saslušanje glumice trajalo četiri sata

Ilinčić je nakon više od četiri sata svjedočenja, iz Palate pravde izašla sa svojim advokatima i ocem, ali nije davala izjavu medijima.

Advokati Jugoslav Tintor i Denis Bećirić prenijeli su da je Ilinčić dala detaljan i preciziran iskaz tužilaštvu koji će se u daljem toku postupka koristiti kao dokaz u ovom postupku.

Ukazali su da zbog tajnosti istrage detalje njenog svedočenja ne mogu da prenose javnosti, ali su optimistični po pitanju ishoda ovog postupka protiv Aleksića.

Oni su pozdravili interesovanje medija jer smatraju da posle ovog slučja “vise ništa neće biti isto”, i apelovali za razumijevanje i opreznost u izvještavanju zbog osjetljivosti slučaja i žrtava koje nisu spremne da kao Iva i Milena izađu u javnost.

Naveli su da sljedeće nedjelje očekuju saslusanje drugih oštećenih djevojaka od kojih oni zastupaju još dvije.

Ivin otac, takođe advokat, koji ju je jutros dopratio u tužilaštvo, po želji kćerke je napustio saslušanje.

Ona je iskaz dala u svojstvu oštećene, kao jedna od djevojaka koja je prijavila Alesića, a prije nje je juče svjedočila njena koleginica Milena Radulović.

Radulović je juče oko pet sati davala iskaz pred tužiocem.

Detaljno je ispričala sve što je preživjela dok je bila u njegovoj školi glume “Stvar srca”, a na kraju je odgovarala i na pitanja Aleksićevog branioca.

Radulović je prethodno u ispovesti javnosti ispričala da ju je Aleksić prvi put silovao početkom novembra 2012. godine, kada je imala 17 godina, a on 61.

Nakon njene ispovijesti još devojaka prijavilo je Aleksića za silovanje i nedozvoljene polne radnje.

Aleksić je u ponedjeljak saslušan u tužilaštvu i on je negirao krivicu. Određen mu je pritvor do 30 dana. Profesor glume osumnjičen je za osam silovanja i sedam krivičnih djela nedozvoljene polne radnje počinjenih u periodu od 2008. do 2020. godine.

(Tanjug)

Komentari / 19

Ostavite komentar
Name

Resenja

21.01.2021 13:18

Balkan 1 i Balkan 2. Kraj.

ODGOVORITE
Name

Maratonci trce. ..

21.01.2021 15:52

Kume I ti ces ovo da radis. ..sutra

Name

????

21.01.2021 13:36

Nemam riječi.

ODGOVORITE
Name

Deba

21.01.2021 13:42

Bogami se Mika dobro naumako, jel mu igdje ijedna ostala?

ODGOVORITE
Name

Pavke

22.01.2021 06:01

Podhitno da i ti dadneš izjavu ali psihijatru

Name

Mrkva

21.01.2021 14:52

Ne moze se ISKAZ osoba koristiti kao DOKAZ!!! Cuj ti "pravnika" i pametnjakovića HAHAHA !! Iskaz moze biti samo SREDSTVO koje uz pomoc DOKAZA pomaze sudijama, a u ovom slucaju TUZIOCIMA !! Digla se nevidjena hajka na lika kao da je vec OSUDJEN a jos nije ni OPTUZNICA podignuta a kamoli POTVRDJENA od strane nadleznog suda. Nije mi jasno na osnovu cega je liku odredjen PRITVOR??? ISKAZI NISU dovoljna pravna sredstva da bi postojala OSNOVANA SUMNJA da je krivicno djelo ucinjeno. Tek ako SUD utvrdi postojanje OSNOVANE SUMNJE moze ali i ne mora odrediti PRITVOR od 30 dana ili do nove odluke suda. U Srbiji se moze zaliti i na odluku o pritvoru APELACIONOM sudu (slucaj Zoran Marjanovic)... Ovo je ORGANIZOVANA HAJKA na covjeka koji nije jos ni OSUMNJICEN a kamoli OPTUZEN ili OSUDJEN !! Govorim sa PRAVNOG aspekta, ovo je nevidjeni pritisak na rad pravosudnih organa- SRAMOTA za Srbiju da je popustila pod pritiskom zute stampe i tviteraša

ODGOVORITE
Name

Simunida

21.01.2021 15:52

Ne mogu da vjerujem ...da ljudi štite pedofila , strašno , strašno , imate li djecu..kao da cure izmišljaju priču..umjesto da ih svi podržimo što su skupile hrabrosti da progovore ..Vi gospodine PRAVNIČE sram da vas bude.

Name

Re MRKVA

21.01.2021 17:20

Zašto bi se javilo toliko djevojaka i optužilo MMA? Sigurno postoji ozbiljan razlog .Da je jedna postojala bi sumnja,ali ima ih 10.Kakva hajka,zašto ? Kakva pozadina svega?

Name

Mane

21.01.2021 17:25

Re Simunida. Imam djecu ali za razliku od tih roditelja koji su većina znali ili su trebali znati, nikad tu svoje dijete ne bih ni poslao. Sad se svi digli a prošlo toliko godina. Verujem da su najveći krivci bolesno ambiciozni roditelji te djece koji po svaku cijenu žele da im djeca budu glumci ili pevači. Pa pogledajte samo Pink tv i onog ludog Mitrovića i sve će vam biti jasno.... Na njegovoj tv su sve retardi i prostitutka koje je prvo on probao....

Name

baka za Mrkvu

21.01.2021 17:55

Vidi mrkve ,vidi mrkve!Opaaaa!Svi ce doci na red.Na vjesala ih treba.Treba mu roditelj skalperom presuditi po polnom organu.A ti mrkva,imas li ti djece i unuka? ili......

Name

Takodje jedan duo krivice

21.01.2021 18:20

Je i na njima, sto je prouzrokovalo "vise ostecenih", posledice toga su mogle biti jos vece....

Name

Zasto se

21.01.2021 18:28

Cutalo? Zasto nije odmah prijavljeno? Sta je sprecavalo? Koliko vidimo moglo se, kao sto je i sada prijavljeno!

Name

Resvima

21.01.2021 18:45

Vec sam odgovorio za DJECU, a da li vi imate OCA ili BRATA, pa da ga neko razvlaci po novinama i portalima da je pedofil i silovatelj?? STA AKO NIJE?? Cuj ovog mrmka : "skalpelom po polnom organu"?? Mozda u Zambiji ili Zanzibaru, ali u Srbiji ces ODGOVARATI KRIVICNO za sjeckanje skalpelom!! Trebao bi tvoj komentar neko proslijediti nadleznim organima.. Nemas ti pravo da presudjujes nikome jer si onda u nivou silovatelja !! Na TUZILASTVU je da DOKAŽE krivicno djelo, a izjave i iskazi NISU DOKAZ i ukoliko ne postoje materijalni dokazi drzava tj gradjani ce platiti odstetu i sudske troskove MMAu

Name

sanja

22.01.2021 00:34

Druže, one sada daju iskaze, a dokazi su sakupljani pola godine od strane nadležnih organa, nije ovo počelo juče, samo je sada pušteno u javnost kada je deo istrage i prikupljanja dokaza završen, lik je neka silovanja i snimao. Ne brini ti za advokate i tužilaštvo, znaju oni šta rade.

Name

baka za Mrkvu-ponovo

21.01.2021 20:22

Trebalo bi tvoj komentar druskane i tebe preispitati,sada je jasno svima zasto!

ODGOVORITE
Name

Imate neki problem..??

21.01.2021 22:03

Ajde budale jedne sta ste ispitivali tri sata. Sve koje je "stemo" AKO je "stemo" dovesti zajedno da svjedoce. Uostalom sta se cekalo toliko da ga prijave. Kriminal..ucjena..ili..???

ODGOVORITE
Name

rado

22.01.2021 00:35

Izgleda da problem imaš jedino TI!

Name

Podrška

22.01.2021 12:48

Podržavam sve one koji su ustali protiv "krivičnih" postupaka profesora, jer ako se krivica dokaže i prfesor kazni-podržavam. Ali, ako se krivica ne dokaže, ja sam za to da svi oni koji su javno, prije suda, određivali najteže kazne profesoru, takođe budu predmet istraga i da se oni takođe sankcionišu. Ako se krivica profesoru ne dokaže, onda se hajka na profesora može smatrati hajkom na srpski narod, a u vrijeme kada se Srbija (a i srpski narod) bore za očuvanje Kosaova i Metohije kao i druga svesrpska prava. Ako je glumica sve to čekala dok se ne utali negdje na zapadu, a zašto je to baš sada pokrenula? Pitana je mnogo... Ništa ne tvrdim, niti koga unaprijed osuđujem,već čekam zadnju sudsku riječ.

ODGOVORITE
Name

Neđo.23.01.2021

23.01.2021 11:29

Ako je to tačno i akose dokaže ta odgovornost,za takve je samo zid.Kada bi to jedanput uradijo zakon,drugi bi dobro razmislili dali da to uradi.

ODGOVORITE