Ваучерима Владе санирати штету од земљотреса

Кашњење и немоћ владајуће коалиције да ријеши проблеме грађана Костајнице и Козарске Дубице се не може прикрити немуштим изјавама, увредама и твитовима њихових функционера – истакао је данас др Милан Радовић, замјеник предсједника СДС-а.

Република Српска 21.01.2021 | 10:55
Ваучерима Владе санирати штету од земљотреса

„Много би боље било да су позвали своје министре у Влади Републике Српске да понуде институционално рјешење како би се обезбиједила средства која су неопходна грађанима који су претрпјели озбиљне штете од земљотреса“ – поручио је Радовић.  

Он је казао да је јавно хвалисање функционера појединих странака пруженом помоћи испод сваког нивоа пристојности и доброг укуса, како би се управо они зарад јефтиних политичких поена показали као хуманитарци. 

„Српска демократска странка је предложила конкретно рјешење у виду ваучера које је Влада Републике Српске већ издавала за санирање штета од поплава. Чињеница је да људи већ мјесец дана, у зимским условима, чекају конкретну и обећану финансијску помоћ да би санирали своје куће. Помоћ коју су добили од Владе РС у износу од 300.000 КМ и три контејнера није довољна“ – сугерисао је замјеник предсједника СДС-а.  

Он је нагласио да обзиром на изјаве да је буџет стабилан, вјероватно није проблем интервентно уплатити 2,5 милиона КМ за помоћ и да ће ту одлуку сигурно подржати сви посланици у Народној Скупштини Републике Српске.

„Сигуран сам да би се сваки посланик, одборник или начелник из опозиције одрекао дијела своје накнаде за овакве сврхе. Политиканство је ћутање за нерад или хвалисање пруженом помоћи, а не указивање и позив институцијама да се што прије овај проблем ријеши“ – закључио је Радовић

(БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ДАРКО БАЊАЦ

21.01.2021 10:37

ДАЈТЕ ДАРКУ БАЊЦУ ГЕНИЈАЛЦУ ПАРЕ. ОН ЦЕ ТО РИЈЕСИТИ. ИМА ДА УХ ИСЕЛИ СКРОЗ. ГАНГАТЕР МАЛИ СЕЉАЦКИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шојић младји

21.01.2021 10:38

Чекови, ваучери, мјенице...папирићи не примамо, само звечећа валута долази у обзир ?, влада донирала 300.000 и 3 контејнера аххахахах а Баја прича о некаквим милијардама будућих улагања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рођо

21.01.2021 14:38

Власт отвара фабрику опанака јер ови што владају нису навикли на ципеле.

Name

Дада

21.01.2021 10:54

Само зауставити крађу и ето новца за све а не да фабрике краду струју од своје државе и онда истој продају производ по Европским цијенама! Докле више!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нерадна опозиција

21.01.2021 13:31

Треба у затвор јер за такве фракције мозда нема пара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Проспект

21.01.2021 13:31

Влада је урадилиа ... Опозиција 1 је урадила ... Опозиција 2 је урадила ... По том је опстала ...

ОДГОВОРИТЕ