Vaučerima Vlade sanirati štetu od zemljotresa

Kašnjenje i nemoć vladajuće koalicije da riješi probleme građana Kostajnice i Kozarske Dubice se ne može prikriti nemuštim izjavama, uvredama i tvitovima njihovih funkcionera – istakao je danas dr Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS-a.

Republika Srpska 21.01.2021 | 10:55
Vaučerima Vlade sanirati štetu od zemljotresa

„Mnogo bi bolje bilo da su pozvali svoje ministre u Vladi Republike Srpske da ponude institucionalno rješenje kako bi se obezbijedila sredstva koja su neophodna građanima koji su pretrpjeli ozbiljne štete od zemljotresa“ – poručio je Radović.  

On je kazao da je javno hvalisanje funkcionera pojedinih stranaka pruženom pomoći ispod svakog nivoa pristojnosti i dobrog ukusa, kako bi se upravo oni zarad jeftinih političkih poena pokazali kao humanitarci. 

„Srpska demokratska stranka je predložila konkretno rješenje u vidu vaučera koje je Vlada Republike Srpske već izdavala za saniranje šteta od poplava. Činjenica je da ljudi već mjesec dana, u zimskim uslovima, čekaju konkretnu i obećanu finansijsku pomoć da bi sanirali svoje kuće. Pomoć koju su dobili od Vlade RS u iznosu od 300.000 KM i tri kontejnera nije dovoljna“ – sugerisao je zamjenik predsjednika SDS-a.  

On je naglasio da obzirom na izjave da je budžet stabilan, vjerovatno nije problem interventno uplatiti 2,5 miliona KM za pomoć i da će tu odluku sigurno podržati svi poslanici u Narodnoj Skupštini Republike Srpske.

„Siguran sam da bi se svaki poslanik, odbornik ili načelnik iz opozicije odrekao dijela svoje naknade za ovakve svrhe. Politikanstvo je ćutanje za nerad ili hvalisanje pruženom pomoći, a ne ukazivanje i poziv institucijama da se što prije ovaj problem riješi“ – zaključio je Radović

(BN)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

DARKO BANJAC

21.01.2021 10:37

DAJTE DARKU BANJCU GENIJALCU PARE. ON CE TO RIJESITI. IMA DA UH ISELI SKROZ. GANGATER MALI SELJACKI.

ODGOVORITE
Name

Šojić mladji

21.01.2021 10:38

Čekovi, vaučeri, mjenice...papirići ne primamo, samo zvečeća valuta dolazi u obzir ?, vlada donirala 300.000 i 3 kontejnera ahhahahah a Baja priča o nekakvim milijardama budućih ulaganja.

ODGOVORITE
Name

Rođo

21.01.2021 14:38

Vlast otvara fabriku opanaka jer ovi što vladaju nisu navikli na cipele.

Name

Dada

21.01.2021 10:54

Samo zaustaviti krađu i eto novca za sve a ne da fabrike kradu struju od svoje države i onda istoj prodaju proizvod po Evropskim cijenama! Dokle više!

ODGOVORITE
Name

Neradna opozicija

21.01.2021 13:31

Treba u zatvor jer za takve frakcije mozda nema para.

ODGOVORITE
Name

Prospekt

21.01.2021 13:31

Vlada je uradilia ... Opozicija 1 je uradila ... Opozicija 2 je uradila ... Po tom je opstala ...

ODGOVORITE