"Заборавите на бахатости, везе, кумства..."

Потпредседник Владе Црне Горе Дритан Абазовић изјавио је да усвојени Закон о слободи вероисповести значи сигурност за имовину СПЦ у Црној Гори.

Регион 21.01.2021 | 10:04
"Заборавите на бахатости, везе, кумства..."

"Овај закон и не треба да третира имовинска питања, то је била грешка претходног закона. Ђукановић сада мора да га потпише јер је други пут изгласан", поручио је Абазовић.

Он је истакао да, упркос утиску који се ствара, он није премијер Црне Горе

"Нисам премијер, премијер је Здравко Кривокапић", поручио је.

Вест о хапшењу Бране Мићуновића одјекнула је у региону, али је он убрзо пуштен.

"Злонамерни ће увек тумачити нешто погрешно. Ми не можемо да задржимо некога када је други признао да су његова два заплењена пиштоља. Они су пуштени да се бране са слободе. Не можемо на основу негативне перцепције неког појединца кршимо закон", рекао је и додао да није он тај који је ухапсио Брана Мићуновића.

Како је рекао у Црној Гори могу да забораве на "бахатости, кумства, везе и позивања тужиоца".

Како каже, питање партијског запошљавања и даље се потенцира.

"Не видим сличност ове владе и Владе ДПС. У нашој влади има 12 људи који нису партијски људи. Где то има", запитао се Абазовић и додао да се не можео демонтирати Ђукановић режим за један дан.

Додаје да ће бити запошљавања партијског кадра, али у складу са законом као и да је он за то да се повисе критеријуми на конкурсима за одређене позиције.

Осврнуо се и на рад РТЦГ за који је рекао да то није јавни сервис, него апарат ДПС-а, као и да је ситуација катаклизмична.

"Нарвно да влада може да утиче на објективно извештавање, нису прихватии да се сами повуку. Врло често подстичу националну и верску мржњу. То није телевизија, то није медиј", закључио је.

(Б92)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

име

21.01.2021 09:25

За мјесец би све поклопили,а ни влада није сигурна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да да

21.01.2021 15:11

Ни по бабу нит по стрицевима. Само напред јунаце. .

Name

321 крени

21.01.2021 09:49

ни по бану ни по стрицевима но по правди бога истинога

ОДГОВОРИТЕ
Name

321

21.01.2021 19:50

Којег бога? ЦГ је секуларна и нека је Мило урадио што је урадио јер сада ће тзв СПЦ морати да се батали политике у коју се уплела!

Name

бака

22.01.2021 14:10

Вук на овцу своје право има,као тиранин на слаба цовјека,ал тиранству стати ногом за врат,довести га у познање права,то је људска дузност најсветија- реце велики Његос.Браво за овог младок цовјека,браво ,по сто пута браво.Абазовиц млади цовјек у правом смислу те ријеци.

ОДГОВОРИТЕ