"Zaboravite na bahatosti, veze, kumstva..."

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da usvojeni Zakon o slobodi veroispovesti znači sigurnost za imovinu SPC u Crnoj Gori.

Region 21.01.2021 | 10:04
"Zaboravite na bahatosti, veze, kumstva..."

"Ovaj zakon i ne treba da tretira imovinska pitanja, to je bila greška prethodnog zakona. Đukanović sada mora da ga potpiše jer je drugi put izglasan", poručio je Abazović.

On je istakao da, uprkos utisku koji se stvara, on nije premijer Crne Gore

"Nisam premijer, premijer je Zdravko Krivokapić", poručio je.

Vest o hapšenju Brane Mićunovića odjeknula je u regionu, ali je on ubrzo pušten.

"Zlonamerni će uvek tumačiti nešto pogrešno. Mi ne možemo da zadržimo nekoga kada je drugi priznao da su njegova dva zaplenjena pištolja. Oni su pušteni da se brane sa slobode. Ne možemo na osnovu negativne percepcije nekog pojedinca kršimo zakon", rekao je i dodao da nije on taj koji je uhapsio Brana Mićunovića.

Kako je rekao u Crnoj Gori mogu da zaborave na "bahatosti, kumstva, veze i pozivanja tužioca".

Kako kaže, pitanje partijskog zapošljavanja i dalje se potencira.

"Ne vidim sličnost ove vlade i Vlade DPS. U našoj vladi ima 12 ljudi koji nisu partijski ljudi. Gde to ima", zapitao se Abazović i dodao da se ne možeo demontirati Đukanović režim za jedan dan.

Dodaje da će biti zapošljavanja partijskog kadra, ali u skladu sa zakonom kao i da je on za to da se povise kriterijumi na konkursima za određene pozicije.

Osvrnuo se i na rad RTCG za koji je rekao da to nije javni servis, nego aparat DPS-a, kao i da je situacija kataklizmična.

"Narvno da vlada može da utiče na objektivno izveštavanje, nisu prihvatii da se sami povuku. Vrlo često podstiču nacionalnu i versku mržnju. To nije televizija, to nije medij", zaključio je.

(B92)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

ime

21.01.2021 09:25

Za mjesec bi sve poklopili,a ni vlada nije sigurna.

ODGOVORITE
Name

Da da

21.01.2021 15:11

Ni po babu nit po stricevima. Samo napred junace. .

Name

321 kreni

21.01.2021 09:49

ni po banu ni po stricevima no po pravdi boga istinoga

ODGOVORITE
Name

321

21.01.2021 19:50

Kojeg boga? CG je sekularna i neka je Milo uradio što je uradio jer sada će tzv SPC morati da se batali politike u koju se uplela!

Name

baka

22.01.2021 14:10

Vuk na ovcu svoje pravo ima,kao tiranin na slaba covjeka,al tiranstvu stati nogom za vrat,dovesti ga u poznanje prava,to je ljudska duznost najsvetija- rece veliki Njegos.Bravo za ovog mladok covjeka,bravo ,po sto puta bravo.Abazovic mladi covjek u pravom smislu te rijeci.

ODGOVORITE