Знам да могу! КК „Звијезда“ са Моззартом до звијезда

Предсједник клуба Неђо Мацановић: Ова компанија много улаже у спорт у локалним заједницама, веома смо захвални што је подржала и наш пројекат

Спорт 20.01.2021 | 09:54
Знам да могу! КК „Звијезда“ са Моззартом до звијезда

Они се баве кошарком и корективном гимнастиком, изњедрили су чак 15 репрезентативаца и потребна им је помоћ да би наставили да стварају нове таленте. Они су Кошаркашки клуб „Звијезда“ и покренули су образовни кошаркашки програм „Знам да могу“ за младе кошаркаше и гимнастичарке...

-Увјерили смо се да Моззарт у локалним заједницама широм БиХ улаже много у спорт. Због тога смо им представили наш пројекат „Знам да могу“. Захвални смо Моззарту на овој подршци и очекујемо да и даље будемо њихов партнер - каже предсједник Кошаркашког клуба „Звијезда“, професор физичке културе, Неђо Мацановић.

Он додаје да ће подршка бити усмјерена ка младим играчима из сва четири програма: корективна гимнастика за млађу дјецу, мини баскет, селективни програм и индивидуални тренинзи дјечака који тренутно играју у клубовима у Италији.

-Дио средства која нам је уручио Моззарт утрошили смо на куповину мајица за све чланове клуба, а остатак ћемо усмјерити на плаћање изнајмљивања сале коју користимо за тренинге. То нам је највећи проблем јер нам доноси највише трошкова, а рад клуба одржавамо уз помоћ пријатеља који нам помажу- додаје Мацановић.

Подршком програму „Знам да могу“, из Моззарта младим надама „Звијезде“ поручују - и ми знамо да можете!

-Овај образовни програм је веома користан за младе кошаркаше и гимнастичарке. С обзиром на то да чланови њиховог клуба већ остварују завидне спортске резултате широм Европе, хтјели смо да им омогућимо да наставе да тренирају и нижу успјехе - каже менаџер корпоративних комуникација компаније Моззарт, Марија Раниловић.

Током протеклих 20 година рада, „Звијезда“ је изњедрила бројне квалитетне спортисте, од којих чак 15 репрезентативаца, а њихови омладинци већ су потписали дугорочне уговоре са кошаркашким клубовима широм Европе.

Колико им је развој спорта битан, свједочи и чињеница да су годину дана бесплатно радили програм корективне гимнастике за узраст од 1. до 5. разреда основне школе. И у будућности ће наставити да се залажу за спорт, а, уз помоћ одговорних компанија, кажу, могу и до звијезда.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар