Znam da mogu! KK „Zvijezda“ sa Mozzartom do zvijezda

Predsjednik kluba Neđo Macanović: Ova kompanija mnogo ulaže u sport u lokalnim zajednicama, veoma smo zahvalni što je podržala i naš projekat

Sport 20.01.2021 | 09:54
Znam da mogu! KK „Zvijezda“ sa Mozzartom do zvijezda

Oni se bave košarkom i korektivnom gimnastikom, iznjedrili su čak 15 reprezentativaca i potrebna im je pomoć da bi nastavili da stvaraju nove talente. Oni su Košarkaški klub „Zvijezda“ i pokrenuli su obrazovni košarkaški program „Znam da mogu“ za mlade košarkaše i gimnastičarke...

-Uvjerili smo se da Mozzart u lokalnim zajednicama širom BiH ulaže mnogo u sport. Zbog toga smo im predstavili naš projekat „Znam da mogu“. Zahvalni smo Mozzartu na ovoj podršci i očekujemo da i dalje budemo njihov partner - kaže predsjednik Košarkaškog kluba „Zvijezda“, profesor fizičke kulture, Neđo Macanović.

On dodaje da će podrška biti usmjerena ka mladim igračima iz sva četiri programa: korektivna gimnastika za mlađu djecu, mini basket, selektivni program i individualni treninzi dječaka koji trenutno igraju u klubovima u Italiji.

-Dio sredstva koja nam je uručio Mozzart utrošili smo na kupovinu majica za sve članove kluba, a ostatak ćemo usmjeriti na plaćanje iznajmljivanja sale koju koristimo za treninge. To nam je najveći problem jer nam donosi najviše troškova, a rad kluba održavamo uz pomoć prijatelja koji nam pomažu- dodaje Macanović.

Podrškom programu „Znam da mogu“, iz Mozzarta mladim nadama „Zvijezde“ poručuju - i mi znamo da možete!

-Ovaj obrazovni program je veoma koristan za mlade košarkaše i gimnastičarke. S obzirom na to da članovi njihovog kluba već ostvaruju zavidne sportske rezultate širom Evrope, htjeli smo da im omogućimo da nastave da treniraju i nižu uspjehe - kaže menadžer korporativnih komunikacija kompanije Mozzart, Marija Ranilović.

Tokom proteklih 20 godina rada, „Zvijezda“ je iznjedrila brojne kvalitetne sportiste, od kojih čak 15 reprezentativaca, a njihovi omladinci već su potpisali dugoročne ugovore sa košarkaškim klubovima širom Evrope.

Koliko im je razvoj sporta bitan, svjedoči i činjenica da su godinu dana besplatno radili program korektivne gimnastike za uzrast od 1. do 5. razreda osnovne škole. I u budućnosti će nastaviti da se zalažu za sport, a, uz pomoć odgovornih kompanija, kažu, mogu i do zvijezda.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar