Кризни штаб Србије одлучио: Све мјере остају на снази

Епидемиолог Предраг Кон рекао је да све мере остају на снази до даљег.

Србија 19.01.2021 | 15:56
Кризни штаб Србије одлучио: Све мјере остају на снази

Епидемиолошка ситуација се третира као неповољна, навео је.

Актуелне мере остају на снази до даљег, саопштио је данас након седнице Кризног штаба епидемиолог Предраг Кон. Кон је новинарима пренео да се на седници расправљало о епидемиолошкој ситуацији и мерама, а као главна тема је сада и вакцинација, која ће бити у фокусу будућих састанака.

Епидемиолошка ситуација, истиче Кон, још се третира као неповољна.

"Састајаћемо се убудуће првенствено због вакцинације и праћења евентуалних проблема у тој области, како би помогли ако буде потребно", истакао је он и нагласио да је за целу Србију најважније да се што пре спроведе масовна имунизација.

Указао је да се очекују додатне количине вакцина како спутњик В, тако и Фајзерове, а да постоје очекивања везана и за вакцину Астразенеке.

Кон је, оцењујући информације о почетку масовне имунизације, рекао да су оне охрабрујуће. На питање коју вакцину је могуће дати деци, Кон је рекао да, колико му је познато на основу података добијених од АЛИМС-а, да је кинеска вакцина за узраст од три године, док се Фајзерова не може давати за особе млађе од 16 година, а спутњик је за старије од 18 година.

(Тањуг) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Лопов

20.01.2021 01:27

А коју си ти примио,држиш се за лево раме,а на снимку лафо добијаш у десно...фуј криминалац један стари офуцани

ОДГОВОРИТЕ