Још једна дјевојка оптужила Мику Алексића за злостављање

Српски редитељ и учитељ глуме Мика Алексић приведен је због оптужби глумице Милене Радуловић да ју је силовао док је била малољетна. Милена је у својој исповијести испричала да се све догодило у школи глуме, "више од једном", када је имала само 17 година, а Алексић 61.

Србија 17.01.2021 | 13:38
Још једна дјевојка оптужила Мику Алексића за злостављање

Кроз школу коју води скоро четири деценије прошло је на хиљаде дјеце, а данас позната млада глумица Милена Радуловић, која је једна од њих, прва је јавно говорила о паклу кроз који је са својим учитељем прошла.

Поред дјевојака које су Алексића оптужиле за сексуално злостављање, велики је број оних које су, пролазиле кроз, како тврде, сексуалну тортуру професора глуме.

Једна од њих је путем свог Инстаграм налога честитала Радуловићевој на храбрости, па изнијела непријатности кроз које је она прошла са Миком Алексићем.

"Код Мике сам кренула на часове глуме са шест година и ишла сам скоро 11 година у групу. Мика је током целокупног мог одрастања био највећи ауторитет у мом животу, тако сам увек говорила. На свако Микино питање, морао си да имаш јасан одговор и страх те је био да ли ће те назвати неким погрдним именом уколико нешто зезнеш, примери: гуска, глупача и слично. Поред увреда, било је и чувено: 'м'рш на умивање'. С тим да су овакве ствари често људима биле симпатичне, Мика је направио култ личности око себе, и на тај начин оправдао своје поступке. Цела филозофија је полазила од идеје да са децом треба разговарати као са одраслим бићима, па је самим тим и родитељима било забрањено да се мешају у цео процес. Сума сумарум, направљен је цео један еко систем који је Мики омогућио потпуну контролу над појединцима који припадају групи, на шта се надовезује и једно од правила групе које је било: 'У групи влада самоуправљање, само Мика управља'", наводи се у исповијести ове дјевојке, преноси "Телеграф.рс".

Она је додала да је учитељ глуме почео да је испитује о сексу када је напунила 16-17 година.

"Када сам напунила неких 16, 17 година, Мика ме је позвао код себе у канцеларију на разговор. Не сећам се тачно како је то искомуницирао. Све у свему, почео је да ме испитује везано за секс. Врло се добро сећам питања, као и шта сам имала обучено тај дан, што сам касније чула да хоће да се деси када је неки трауматичан тренутак био у твом животу. Питања су била: 'Да ли се кре*еш?'. Ја сам се наравно збунила, али пошто се подразумевало у мом животу да се на свако Микино питање одговори, ја сам стидљиво одговорила 'да', на шта се он насмејао и рекао: 'Да, да, а је л' волиш да се кре*еш?'. Ја сам и даље била потпуно збуњена ситуацијом која се дешава, али је он само наставио да поставља питања. 'А где највише волиш да се кре*еш?'. Ја сам и даље имала неки тупави кез на лицу па је уместо мене он одговорио на то питање: 'Где стигнеш, а?', након тога је престао да ме испитује и једине ситуације које се сећам следеће је било да ми је тражио да устанем и да се окренем, што сам ја послушно урадила, да би ме он потапшао/протресао по дупету и рекао: 'Мало је канта, али може да прође'", навела је она.

Како каже, након тога се можда још једном вратила тамо и никада више.

"Подршка и позив свим девојкама да испричају своју причу", испричала је дјевојка.

"Знали смо за причу"

Поводом вијести која је узнемирила јавност, огласио се и Игор Јурић, оснивач Фондације Тијана Јурић.

"Једна од прича за коју смо знали. Треба да смо као друштво поносни на девојке које су имале довољно храбрости да не ћуте о ономе кроз шта су прошле за време свог школовања", навео је он.

Зорана Михајловић: Хвала Милени, жене, нисте саме

"Вест о томе да су младе дјевојке годинама биле силоване и сексуално узнемираване у једној познатој и признатој школи глуме не сме да нас остави равнодушним. Исповест младе глумице Милене Радуловић показује нам колико је сексуално насиље присутно у нашем друштву, али и колико га је тешко приметити и пријавити, јер је перфидно и подмукло", изјавила је данас потпредсједница Владе Србије и предсједница Координационог тела за родну равноправност, проф. др Зорана Михајловић.

Она је, реагујући на вијест о хапшењу Алексића, рекла да ове страшне појаве "треба да нас наведу да се запитамо у каквом друштву живимо и шта можемо да урадимо да оно буде боље место за живот наше деце".

"Хвала Милени и другим девојкама које су смогле храбрости да проговоре. Охрабрујем сваку жену да насилника пријави, јер нису саме у том паклу. Тужилаштво и друге надлежне институције су ту да одраде свој део посла и драго ми је да је процес већ покренут. Нико није толико моћан да за своја срамна недела не одговара. Верујем да ће пример ових девојака бити подстрек и другим женама са, нажалост сличним искуством, да подигну свој глас, да насилници буду кажњени. А да ми као родитељи, одрасли, зрели људи помогнемо да наша деца живе у безбеднијој и сигурнијој средини", рекла је Михајловићева.

(Телеграф)

Коментари / 25

Оставите коментар
Name

Миле

17.01.2021 13:03

Мозда је Цовјек глумијо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубо

17.01.2021 13:33

И пошаљеш дијете да се образује а оно доживи напастовање.

Name

Ре Љубо

17.01.2021 14:24

Са дјецом бар до 18 година треба бити мајка, и бдити над њима ко кокошка над пилићима! Али данас мајке гањају каријеру и плаћају да их други васпитавају и брину о њима; а ево видимо и како то раде!

Name

Горан

17.01.2021 13:28

Глумио јест али није глумио

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мина

17.01.2021 13:40

Стару психопатску педофилчину одмах у затвор!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан Пд

17.01.2021 14:42

..а дотична се сјетила за силовање након десет година...који је тај чин поновио више пута. А она му долазила изнова, ма дај....

Name

Стана

17.01.2021 17:56

Јеси ли ти нагазна Мина или потезна ?

Name

Ре Стана

17.01.2021 19:33

А ти ли си Станија

Name

За Милан

18.01.2021 04:30

Ма срам те било, имаш ли ти иједно женско у фамилији?

Name

Мане

17.01.2021 13:55

Нешто ту смрди. Чуј након 9 година пријавила силовање...

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Мане

17.01.2021 14:26

Јесил био кад силован? Ниси! Онда, језик за зубе!

Name

Ратко

17.01.2021 17:34

То је типицно за зртве силовања, неке проговоре и након више година. Из страха од осуде, бас таквих као сто си ти, који ће реци да је дала повода. Шта може неко са 16 година осим да цути, поготово у овом случају гдје испред себе имаш ауторитет, а њега су вјероватно поштовали и родитељи ученика. Тако да боље не коментариши ништа.

Name

За Ратко

18.01.2021 04:32

А неке не проговоре никад, и своју тајну однесу у гроб!

Name

Ами

17.01.2021 14:06

Па осудите га на смрт вјесањем на тргу у БГ,па цете аутоматски смањити број оваквих огавних злодјела за 70 посто.А ви њега као сад осудити на 10 година,па га пустити након 7 год,ма то це само дати вјетар у ледја умно поремеценим особама као сто је овај Мика,како ли се вец зове...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

17.01.2021 14:17

Па колико је дјевојака и зена легло на ледја да добију посао диплому.Па то се код нас ради свакодневно.Ми смо јос под Турцима само сто многи носе наса имена инаце гени су Турски.

Name

За Нострадамус

17.01.2021 14:28

Па јел исто кад то неко уради дјетету против његове воље, и кад одрасла жена то уради с намјером?

Name

Ре нострадамус

17.01.2021 16:44

И то је за тебе исправно, зато што неки метузалеми и психопате имају власт и моћ да на тај начин уцјењују студенте и сви као за то знају а сви ћуте

Name

Петар

17.01.2021 14:40

Хвала Богу што је Милени и другим девојкама дао снаге да јавно говоре о моралним наказама које су већ деценијама привилеговане и награђене за своје монструозне поступке. Наше друштво је толико болесно да се монструми за силовање и многа друга недела награђују постављањем на виши положај, а њихове жртве се додатно кажњавају. Милена и сличне њој нам дају наду да ћемо једном скупити довољно снаге да се отворено и јавно боримо против свих моралних наказа у друштву и да нашој дјеци стварамо љепшу будућност. Милена, Бог те благословио у борби за љепшу и сигурнију будућност наше деце и свих нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.01.2021 04:36

Наше друштво? Тако је у цијелом свијету, али се и томе - не прича!!! Па јел богата и демократска Америка, тек прије 2-3 године проговорила и оваквом, једном "случају"?

Name

ВЕТЕРАН

17.01.2021 14:43

Није крив. Нека донесу доказе. Сад се сјетила након толико времена. Нешто је ту друго у питању..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ти знаш

17.01.2021 16:41

да није крив.Неколико особа га је оптужили.А,читала се молитва " Оче наш" .Бог ће им искупити молитве и правда ће изаћи на видјело.

Name

Мед.радник

17.01.2021 16:51

Гос.ветеран,срам те било....да ти неко такне дијете,глава лети. Кладила би се да је дотична ћутала са разлогом,али се нешто и неком слично догодило па је била прилика да све изађе на свјетло дана.

Name

Греендестинy

17.01.2021 18:31

Немојте се палити на овакве приче. Ко зна која је позадина а ако нема никаквих доказа онда је све рекла-казала. Покушајте назвати полицију и рећи да се нешто десило а да немате доказе, одмах ће Вам очитати буквицу. Зашто онда вјеровати овој дјевојци која има неке своје мотиве али нема доказе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.01.2021 04:39

Па мамлазе један, није дјевојка сама, већ их има неколико (засад)! Није ваљда да све лажу!?

Name

Ре

18.01.2021 05:35

Многи моћници су пали на оваквим стварима након десетина година, Холивудски продуценти режисери итд. Не дај Боже никоме да постане жртва силовања, ту су осјећаји немоћи стида срамоте