БЛ: Пандемија им није покварила планове у 2020.

У Бањалуци је у прошлој години закључено 919 бракова што је, с обзиром на пандемију вируса корона, близу годишњег просјека броја вјенчања.

Република Српска 17.01.2021 | 12:05
БЛ: Пандемија им није покварила планове у 2020.

Без обзира на епидемиолошку ситуацију, бракови се несметано склапају, али уз одређене превентивне мјере.

Како истичу у Одјељењу за општу управу, број вјенчања у 2020. години није значајно смањен у односу на број вјенчања претходних година, само је различита њихова динамика и начин на која су обављена.

Тако је у 2020. години, на територији града Бањалуке, закључено 919 бракова, а поређења ради, у 2019. години укупан број закључених бракова је био 1.123.

"Мада се број бракова, који ће бити закључени у току једне године никада не може планирати, досадашња искуства матичара су таква да се у Бањојлуци просјечно закључи око 1.000 бракова сваке године ",  наводе из ресорног одјељења.

Прошла година, према њиховим подацима, је специфична по томе што је врло мало бракова закључено ван службених простора односно у ресторанима и свадбеним салонима.

"За наше матичаре, нарочито усложњена динамика била је у љетњем периоду, када се, у правилу, обавља највећи број вјенчања, а прошле године, и прољетни термини су пребачени за љето и почетак јесени у очекивању релаксирања пандемијских мјера и стварања услова да се вјенчања обаве као свадбе, са ширим кругом званица, што се није десило", казали су из одјељења.

Тако је тек неколицина вјенчања обављена у ресторанима. Сва остала вјенчања обављена су у ужем кругу породице младенаца, кумова и неколицине пријатеља у Музеју савремене умјетности Републике Српске или у атријуму Градске управе, ако је ријеч о вјенчањима радним даном.

(Српскаинфо)

Коментари / 0

Оставите коментар