Бивша власт се након 20 година сјетила како Бањалука треба да изгледа?!

Након што је Драшко Станивуковић најавио нову систематизацију у Градској управи Бањалука, услиједиле су оштре критике од стране одборника скупштинске већине. Аналитичари и они који прате дешавања у Бањалуци, кажу, да су одборници из реда владајуће коалиције брзо заборавили поступке и потезе СНСД-овог градоначелника Игора Радојичића. 

Република Српска 16.01.2021 | 19:40
Бивша власт се након 20 година сјетила како Бањалука треба да изгледа?!

Одборници СНСД и осталих странака које чине већину у градској скупштини, након двије деценије власти у Бањалуци, као да желе да убиједе грађане да им не требају промјене за које су гласали.

У покушају да буду опозиција градоначелнику Драшку Станивуковићу критикују његову намјеру да смањи претрпану градску администрацију која је годинама пуњена кадровима СНСД и њихових коалиционих партнера. То што ће умјесто досадашњих 12, новом систематизацијом Градске управе бити успостављено само 7 одјељења, не виде као уштеду у буџету, већ као популизам.  

Досјетили су се и да Станивуковић настоји стручну службу Скупштине града ставити под контролу свог кабинета и да је то мијешање надлежности извршне и законодавне власти.

„Овакву ситуацију имате можда у Сјеверној Кореји. Градоначелник од града Бањалука покушава направити Пјонгјанг, покушава направити један ауторитарни систем и ми то свакако нећемо дозволити“, иситиче шеф Клуба одборника СНСД-а у Скупштини града Бањалука Драгослав Топић. 

Градоначелник Станивуковић  каже да му није јасно да они који су водили град 22 године не знају како он функционише. Позивајући се на статут града, истиче да градоначелник доноси правилник о унутрашњој систематизацији и организацији. 

„Коме смета 5 одјељења мање, 5 начелника мање, 5 аутомобила мање. Најскромнија Градска управа, најштедљивија. Радојичић је ставио тих одјељења, Истанбул би позавидио, Мексико, Токио. Приједлог систематизације сам дао сваком одјељењу да да своје мишљење, да не буде само плод нашег размишљања“, истиче Станивуковић. 

Станивуковић објашњава да је стручна служба скупштине Града и раније била под ингеренцијом кабинета градоначелника.

„Градоначелни је предлагач и потписник аката. Све што хоће да ставе на скупштину морају код мене да потпишем. Ја сам био коректан према предсједнику Скупштине. Имали смо лијеп састанак. Рекао сам дајте ми ваш приједлог како ви видите вашу службу коју ви водите и ми ћемо то да усвојимо“, истиче Станивуковић.  

"Као на републичком, тако и на локалном нивоу владају двоструки аршини. Лицемјерно је да  одборницима СНСД-а  и владајуће коалиције сада смета оно што је донедавно  било прихватљиво", сматра комуниколог Младен Бубоњић. 

„Конкретно, Радојичић је непосредно прије одласка са функције градоначелника донио правилник гдје је одређене особе распоредио у себи блиске кругове. Тада то нису примјећивали, тада то није сметало, а сада је само најава и дижу толику буку, тако да видимо једно велико лицемјерје“, истиче комуниколог Младен Бубоњић.  

Лош перформанс - тако појављивање одборника градске скупштинске већине са заставом Сјеверне Кореје - оцјењује аналитичар Дарко Кузмановић. 

„СНСД дефинитивно није научио на позицију у којој се нашао и апсолутно се нису снашли у новој опозиционој улози. Јучерашњи перформанс СНСД-а је покушао да анулира све то што је Станивуковић урадио у претходним данима, што је апсолутно немогуће “, истиче Кузмановић. 

Док скупштинска већина позива градоначелника да повуче најављену систематизацију, додајући да ће о свему упознати и  инспекцију, Станивуковић одговара да му је јасно због чега их реформе плаше, истичући да су кривичне пријаве против појединаца већ спремне. 

БН ТВ

Коментари / 75

Оставите коментар
Name

Станко

16.01.2021 19:05

Показали су ста су направили за двадесет година

ОДГОВОРИТЕ
Name

Какав хаос

16.01.2021 19:26

Срамота је да у градакој управи раде козметицарке и неке струковне зене сто су заврсавале сколу по Грацаници. Такодје сматрам да уцитељицама није мјесто ту и овом приликом питам и Градонацелника ста ради уцитељица у градској управи?

Name

Горан центар 2

16.01.2021 19:39

Ма браво за овог младог дјецка.Био сам скептицан али изгледа це докрајцити ове силе мрака и разне ситне сибицаре који воде БЛ 20 година.Само напред Драско.

Name

Гоца

16.01.2021 19:43

Е конацно су донијели своју заставу ови из СНСД и осталих мрлина из коалиције.Да ли овај сто се буса у прсс Топиц смије реци иста свом владару Додику???Ево нека се он запита да ли га се боји.А на другој страни имамо Драска.Кога се он то пласи,крије ли се од некога и мора ли прицати оно сто му се нареди???И ко зиви у С.Корејском систему???

Name

Бивси СНСД

16.01.2021 20:52

Нема висе ни С од СНСД у БЛ.То су некави приљепци од Стевандица,Дјокица,некакви људи који уцијењују да би гласали за било ста.Мора им се ици низ длаку.Скупио је СНСД много сљама око себе они це им на крају и пресудити.Немају висе никакав углед у БЛ.То су мрацне силе из прослости сто неко реце.

Name

Вх

16.01.2021 21:43

Само да додје та 2022.. Све це бити лакше.. Кад драско оснује своју партију а владајућа партија клекне.

Name

Каца Медиц

16.01.2021 22:31

Градонацелник Станивуковиц је једина нада у боље за све градјане Бања Луке!

Name

Игипоп

16.01.2021 22:50

@Станко...Да се не лажемо Игор је урадио врхунски посао за свог мандата... Греска Није отисаоиз Странке кад је требао, окружио се полтронима које му је наметнула власт и ћутао 4 године.... Да је изашао из тог круга и уздигао се Бањалука би му се захвалила мандатом, овако....

Name

ЦИРКУС ДОДИК

16.01.2021 23:45

САД СЕ ГАНГАТЕРИ КАО ЉУТЕ. И ДАЉЕ БИ ДА КРАДУ, ЗАПОСЉАВАЈУ С КУПЉЕНИМ ДИПЛОМАМА. ОГАВНА ЈЕ ТА БАГРА СНСД.

Name

СЉАМ

17.01.2021 04:33

ДОДИК ЈЕ ПОЛИТИЦКИИ ЉУДСКИ СЉАМ. ПОЛАКО. ИДУЦЕ ГОДИНЕ СИ У ЗАТВОРУ. НЕЦЕС ТИ НИГДЈЕ ПОБЈЕЦИ.ПОЗДРАВ ОД ЛИБЕРМАНА.

Name

Ре ВХ

17.01.2021 09:18

Да слазем се па удје у коалицију са СНСД-ом

Name

Ненад

17.01.2021 09:29

Браво Драско са смјенама обавезно иду кривицне пријаве.Само тако моземо се надати неком напредку.

Name

Ре

17.01.2021 09:54

Растјерати ухљебе под хитно. Не може се од њих ништа урадити. Сметају.

Name

А ШТА ФАЛИ

16.01.2021 19:06

Пјонгјангу???

ОДГОВОРИТЕ
Name

555

16.01.2021 21:31

Мој топицу ти само мозес реци стотије написано на папирицу илице бити патос пребрисан стобом ко са мазалицом,готовисте нецете доцекати 2 г

Name

Ким

16.01.2021 19:07

Управо је застава С. Кореје у њиховим бојама. Неби ме чудило да се огласи нај ближа Амбасада С. Кореје и да нам упути протестну ноту због злоупотребе њених Државни симбола. Ти људи стварно немају мозга, а тек савјетници. Правити спрдњу са једном озбиљном Државом и још нуклеарном силом, то могу само наши токмаци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

16.01.2021 21:55

нису им довољни америка, русија и украина. треба јос неку увуц да буде изједнацено.

Name

Рудар

16.01.2021 22:35

Сва цаст на коментар

Name

Бањалучанин

16.01.2021 19:13

Треба разговарали о новој систематизацијом, а не одмах ископати ратне секире. И једна и друга страна. На примјер, веома је добро што је Драшко спојио одјељење за привреду са оним за регионални развој. Али, очигледно је да за ово кратко вријеме крши нека предизборна обећања о стручној спреми оних које запошљава, па тако нема ни једног за дипломом државног факултета. Он је у полемици са министром Рајчевић ем исмијавао неке факултете, а сада му најближи сарадници доносе такве дипломе. Драг ми је, као и цијела његова породица, лијеп је, увијек пристојно насмијан, али плашим се да се већ губи, да лебди у безваздушном простору. Нека му наук буде Милорад Додик који је своју политичку каријеру уништио катастрофалним избором најближих сарадника

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Бањалучанин

16.01.2021 19:37

Банду треба отјерати али па зар се нико није нашао са државним ( регуларним ) факултетом у тиму у Градској управи, страшноооо

Name

За Бањалучанина

16.01.2021 19:50

Има изабраних сарадника који су државне факултете завршили, али су истовремено перјанице СНСД, што је разочаравајуће.

Name

Бн

16.01.2021 19:57

Код Драска у кабинету ни возач регуларну школу није завршио. Бит це да је и он 4 разред у Широком заврсио

Name

Ре Бањалучанин

16.01.2021 20:14

У потпуности подржавам ваш добонамјерни коментар и још бољи савјет... Ваљда зна како не треба да се ради!?!?!

Name

Ре Бањалучанин

16.01.2021 22:14

Немојте се ви бринути за градоначелника већ савјетујте онима који су владали да поштују правила која су иначе користили 22 године. Проблем није у томе што Драшко као градоначелник смањује број запослених већ се они боре да већи дио њихових остане на послу. Морате схватити да је сада немогуће ускратити овлаштења градоначелника која су ови што имају симболе Северне Кореје користили 22 године. Народ је изабрао и народ ће бранити свој глас. Зато је нај поштеније и најпаметније да скупштинска већина сарађује са градоначелником. Идемо даље у ревизију и реформе.

Name

Наталија

17.01.2021 07:10

Децидно, баш како јесте.

Name

Хахаха

20.01.2021 14:52

Свака ти је Његосева. Одавно је вец познато са су којекакви савјетници и "маркетински струцњаци" владајуце коалиције (СНСД, Уједињена Српска и сл.) најглупљи примјерци своје брансе. Вјероватно зато су их обаљају "врло образован кадар". Кад окупис око себе најглупље људе само зато да би сам себи изгледао паметније то ти је као да пуцас сам себи у ногу.

Name

Кренуло је ...

16.01.2021 19:18

Како се неце бунити запослен на будзету посао лаганица народ грца у биједи а они дзекови и паметњаковици ... слузили баји као гласацка масинерија ... ЧИСТИ ТО ДРАШКО они су само чули за С. Кореју ... ко не њима дузан дати посао нико, хиљаде радника отисло на биро лопови купили фирме за мале паре сада продају за милионе и никоме ниста ... ма море марш багро Додикова одакле си и досла ... Драшко ради свог посла и не иди у дуеле увијек то заобиђи ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛЕГЕНДО ГРАДОНАЧЕЛНИЧЕ

16.01.2021 19:27

Ако ова бурлетова багра настави да оспорава реформе пошаљи њему на јасле или цемо ми да се организујемо па це да ради КУКА И МОТИКА па да видимо коме опанци коме обојци само јави кад искоче из колосијка долазимо

Name

Мисо

16.01.2021 19:47

Гони Драско те ухљебе смањуј ту администрацију сто се ти ухљеби СНСДе нису огласили кад је у једном дану 300 радник Фабрике Дувана заврсило на бироу њихова резимска РТРС јос никад није објавила да Фабрика Дувана не ради они који гледају РТРС јос нису цули да поменута фабрика не ради.Да није БН телевизије овдје би владао медијски мрак.

Name

Мирослав

16.01.2021 19:21

Само треба проћи путем од мљекаре до Булевара и то ће показати рад.претходне власти а све су држали у рукама, та улица је стахота једна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За бања луку

16.01.2021 19:26

Бит це нама горе нег у Кореји и Румунији. Сви ћемо ми код Наспе на казем, а онда код Драска по хуманитарну

ОДГОВОРИТЕ
Name

дрнд

16.01.2021 19:28

Додиковци да критикују С.Кореју??? Лудило!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аqвана

16.01.2021 19:30

И ко се јавио Топиц бивси (не)радник Аqване..па он је отисао у (Сјеверну Кореју) &Тајланд на мјесец дана..није се ником ни јавио..и кад се вратио наградили га домацином базена а посље и сефом Стакленца ...полтрон снада..ухљеб..као и сви остали..оставе само пустос иза себе..и док је био неки тамо.мимистар у ливањском кантону казу јос плацу од пустосења..неце кантон себи доци наредних 25година...

ОДГОВОРИТЕ
Name

радник Дома

16.01.2021 23:35

Топић је лоповчина. Он да има имало образа не би се јављо ни из мисије рупе. Ради се о манипуланту,преваранту и психопати.Невиђени чудак. Лопов ни Сицилијанска мафија му није равна. Како је он заврсио факултет и који. Основац му био професор.

Name

Страниx

16.01.2021 19:31

Битно је да Гебелсовска АТВ објавила како је Драско запослио 13 нових ,и јос додају како су сви са дипломама са приватних факултета ,а у фокус ставити оног блесиметра из Снсд да млати заставом Сјеверне Кореје те прави некакве компарације,је дно дна новинарства .Ал добро ,нису криве оне двије јаднице ,да их не именујем ,сто воде тај сектаски дневник,вец налогодавац из Бакинаца тако да ,ниста цудно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нанга парбат

17.01.2021 07:41

није бурле из бакинаца него из мрцеваца да се зна

Name

МАЛИ ЂОКИЦА

16.01.2021 19:48

ОВА НОВА ОПОЗИЦИЈА ЈЕ ОВИХ ПРЕТХОДНИХ 20 ГОДИНА БИЛА ТАКОЂЕ ОПОЗИЦИЈА ПО СВИМ РЕЗУЛТАТИМА . ТАМАН СУ СЕ МАЛО ИЗБИРИКАЛИ АЛИ И ЗАСИТИЛИ ВЛАСТИ И УЖИВАЊА

ОДГОВОРИТЕ
Name

ово

16.01.2021 19:58

је тек поцетак ста це вам направити овај градонацелник у покусају, само јос да своју бабу стави у овај тим и сви су на броју !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.01.2021 23:29

Способнија је његова баба од васих СНСД-Оваца у градској скупстини.

Name

Старцевица

16.01.2021 20:06

Браво Драско. Само поцисти црвене смецаре. Када су запосљавали лијевцане, српцане, дрварцане, гламоцане и слицне онда им то није сметало. Метла

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Старцевица

16.01.2021 22:15

Ста имате против Лијевцана, Српцана, Дрварцана, и осталих. Лицно знам да је Магистар Безбједносних наука из Српца радио као средњосколац у пореској управи. Цовјек има вец објављену књигу. Сколовани је и паметнији од градонацелника који за сада игра само Ријалити Схоw. Ви Бањалуцани нисте боље ни заслузили.

Name

Мала Ласта

16.01.2021 22:25

Дрварцани и Гламоцаци су сви са дрзавним дипломама, а васа ова екипа из Кнезева, Котор-Варос, Целинац и наравно бањалицка сиротиња са овим брзопотезним...

Name

Марас

16.01.2021 20:16

Лопови који су покрали све се сјетили! Сви цете ви бити референти који обнасате високе фукције ал мозда и то!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕХ

16.01.2021 22:16

Марас мислим да и ти незнас ста си написао.

Name

НЕСО БЛ

16.01.2021 20:47

"Прва експертска градска управа"......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

16.01.2021 20:58

Кад треба у затвор због криминала, сјетили се Сјеверне Кореје. А кад је газда Баја говорио: "Ко не гласа, отказ." или "Џаба ти диплома, ако ниси члан партије." или нпр. "Нећеш да си Ајнштајн". Лудак и лудаци. Санаторијум или затвор. Или ми сви заједно у понор незамисливе дубине, јер су ови умови незамисливо дубоко поремећени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Буљави

16.01.2021 21:04

Додикова багра схватила да су нико и ниста. Момак ради све оно сто треба да ради. Тјерај ту багру резимску м... Им ј....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бн

16.01.2021 21:26

Ако се ја разумем и мало у све ово, СНСД у Бијељини и БЛ и даље има Законодавну власт, нема изврсну. Значи, да Градонацелници немогу донијети ниједну Одлуку, Правилник, расписати конкурсе и именовати директоре без Скупстине који су и даље у шаци СНСД

ОДГОВОРИТЕ
Name

Греендестинy

16.01.2021 22:11

Тај Топић је онај са тендерима за оштрење ножева од 6,000 марака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

16.01.2021 22:19

Сњег вец 3 дана не пада а тротоарима се не мозе проци зато молим вас не хвалите ове глупости ја сам се вец разоцарао зао ми је сто сам и излазио на изборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде Р.

17.01.2021 05:36

Зашто си се разочарао Рале.Теби изгледа ова власт не одговара.Коме не одговара тај нема мозга а такви су довели овај слиђени народ до пропасти.

Name

40 Британских обавештајаца...

17.01.2021 10:11

Рале, видим да си разочаран, за мјесец, два, рада новог градоначелника, а ниси био разочаран за протекле двије деценије, некако се брзо откри коме си наклоњен, али то полако постаје мрачна прошлост!

Name

Рејтинг

16.01.2021 22:29

Свако појављивање у јавности баје топића и екипе додатно срозава рејтинг снсда. А главни баја заокупљен личном судбином пустио странку низ воду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

То

16.01.2021 22:52

ДРАСКО !!! Цисти БАГРУ на вријеме. Настави тако, народ у БЛ је уз тебе. Могу само да ти завиде. Твом раду ! Цовај се само издаје !!! То је код нас болна тацка и ? ?? !!! Идемо напред за БЛ за РС !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рват

16.01.2021 22:58

Треба сад да трцис маратон и за остале "ентитетске" градове. Па онда за Босну и Херцеговину. Или цес сад да трцис за Србију. Ти си велики Србин

ОДГОВОРИТЕ
Name

Влад Тепеш

16.01.2021 23:04

Какав спин, не ради се овдје о приватним и државним факултетима, него о лажним и регуларним дипломама. Драшку требају лојални и некорумпирани људи, са идејама, а стручни требају то реализовати. Стручни су да реализују, а не да стварају визију. Визионари и лидери воде, а стручњаци реализују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.01.2021 08:54

Баш су са идејама ови са завршеним приватним факултетима. Како не нађе са идејама неког ко је завршио Кембриџ или Харвард? Има таквих Бањалучана.

Name

Радован

16.01.2021 23:05

Удри секту да народ прогледа на очи зулум су правили 20 година.Па доста је више живио Градоначелник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Урош

16.01.2021 23:10

Пуна подрśка за Станивуковића.Растјерај дјаболебароше па шта су они направили за обичан народ већ га раселили.Гори су од куге.Пишам се на њихове дипломе боље би чобан водио Републику Српску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.01.2021 08:55

Је ли то важи и за твоју диплому?

Name

РАЛЕ

17.01.2021 02:11

А ШТА ТИ ТОПИЧУ ЛУПЕТАШ КОЈИ ПЈОНГЈАНГ.ТАКВИМ ИЗЈАВАМА ДОКАЗУЈЕШ ДА НЕ РСЗМИШЉАШ СВОЈОМ ГЛАВОМ.МИСЛИЛИ СТЕ ДА ЈЕ ОВАЈ НАРОД ТОЛИКО ЛУД ПА ДА МОЖЕТЕ РАДИТИ ТО ШТО СТЕ РАДИЛИ ДО ВИЈЕКА.ЈОШ МАЛО ДО 2022 А ОНДА У ИСТОРИЈУ ЗА УВЈЕЈЕК И УВИЈЕК ВЈЕКОВА АМИН.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле З.

17.01.2021 04:08

Ови из СНСД-а баш имају идеје! Чуј, молим те, донијели заставу Сјеверне Кореје! Ма како су се само тога сјетили? Ипак, недостаје им и једна икона, по могућности из породичне збирке, тј. из Украјине!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

17.01.2021 06:03

Па шта би ови хтјели,да они који су били око Радојчића и савјетовали га остану и код Драшка и дијеле му исте савјете као пре њему. Бањалука је своје рекла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.01.2021 08:58

Нису спорни савјетници, него секретарица, шофер, тјелохранитељ... Градска управа има неколико шофера, много добрих и честитих службеника који могу бити секретарица. А откада у градским управама има тјелохранитељ?

Name

Будимо људи

17.01.2021 06:54

Ко о чему војска о скраћењу а курва о поштењу !Сад виде и трун а годинама нису хтјели да виде ни балван !???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Овца

17.01.2021 07:21

Нисам ни сумњао да чланови СНСД сви имају заставу С. Кореје. Потврда стигла, само изгледа су промијенили мишљење о С. Кореји преко ноћи. Од узора, до омражене земље. Свашта ћемо још видјети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

17.01.2021 07:36

ГРАДОНАЧЕЛНИЧЕ САМО РАДИ ПО ПРАВДИ БОГА ИСТИНОГА И НИШТА ТИ ДЕМОНИ НЕЋЕ МОЋИ, ОНИ СО ЧИНЕЋ ЗЛО И МРЗЕЋИ НАРОД ПОСТАЛИ ДЕМОНИ У ЉДСКОЈ КОЖИ САМО БУДИ ХЛАДНОКРВАН И НОСИ ВИЈЕРУ У СРЦУ КАО И ДО САДА! НАРОД ЈЕ ТВОЈ ЗОВИ НАС КАДА НАС БУДЕШ ТРЕБАО! ЛИЈЕП ПОЗДРАВ ИЗ ЛАКТАША

ОДГОВОРИТЕ
Name

099

17.01.2021 08:07

после гребања [јебања] нема кајања

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВДА

17.01.2021 08:27

Удри Драшко неписмена багра незна гдје удара све изнеси сву пљачку у Градској управи ставили фрфљу неписмемог пропалог голмана за предсједника скупштине дотакли дно кратко и јасно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Писменост

17.01.2021 09:14

Писе се "не зна"...по овим коментарима моземо видјети колико имамо писмених и овде

Name

Асоцијација

17.01.2021 09:24

Каква коинциденција..??!! Па једино Есенесде има господара који по стилу и владарском имиџу може у исти раван са Нортхкорејским вођом. Могли би му и име прилагодити, на примјер, Мил Дод Ик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бобан

17.01.2021 09:25

Па оцито смета лоповима станивуковиц сто немогу да грабе паре засебе идасе возикају дзаба ида запосљавају своју родбину зато лоповима смета станивуковиц а несметаим додик сто сваки дан подизе милионе кредита какои нија срамота макар објављиват колко узму кредита

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

17.01.2021 10:12

СНСД је уображена горопадна звијер која коначно схвата да јој се ближи крај који ће резултирати хапшењима и одузимањем илегалне имовине. Једино тога се СНСД и њихови сателити плаше

ОДГОВОРИТЕ
Name

458

17.01.2021 13:08

Требало би увести правило - само родјени у БЛ могу да раде у Градској управи Бањалука.

ОДГОВОРИТЕ
Name

3.кољено

17.01.2021 18:03

И то да буду Бањалучани до 3ег кољена :)