Нема истраге против службеника, има пријава против врха ПУ

Окружно тужилаштво Бањалука донијело је наредбу о обустављању истраге против службеника Полицијске управе Бањалука из Одсјека за регистрацију возила.

Република Српска 15.01.2021 | 19:43
Нема истраге против службеника, има пријава против врха ПУ

Извјештај против својих службеника тужилаштву је доставила Полицијска управа Бањалука. Занимљиво и тужилаштво и Полицијска управа су прећутали да је донесена наредба о обустављању истраге.

Окружно тужилаштво Бањалука обуставило је истрагу против четворо службеника Полицијске управе који су запослени у Одсјеку за регистрацију возила а против којих је извјештај тужилаштву поднијела Полицијска управа Бањалука.

БН телевизија у посједу је наредбе о обустави истраге, а занимљиво је да тужилаштво у свом јучерашњем саопштењу није навело да је донесена наредба о обустави истраге већ су навели да је истрага у току.

Наредба о обустави истраге против службеника донесена је 11. јануара. Тужилаштво је у образложењу навело како не постоји основ за било какву пријаву против службеника од стране Полицијске управе Бањалука јер они нису прекршили закон и јер нема обиљежја кривичног дјела. Полицијска управа пријавила је своје службенике због навода о злоупотреби положаја или овлаштења приликом регистрације возила увезених на инвалидску повластицу.

Окружно тужилаштво Бањалука, иначе, потврдило је да је од стране стручних сарадника за послове регистрације возила те управе у децембру прошле године запримило предмет Угрожавање људских права и слобода грађана и службеника на пословима регистрације возила у Полицијској управи Бањалука у којем се помињу челни људи бањалучке Полицијске управе.

Из бањалучке Полицијске управе одбијају да одговоре на наша питања у вези са овом представком коју су тужилаштву предали службеници управе. Питања смо им послали 8. јануара и до сада нисмо добили никакав одговор. Одговор нисмо добили ни из кабинета Директора полиције Републике Српске.

БН ТВ

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Станко

15.01.2021 19:15

Па гдје тразити правду у овој дрзави кад пријавис корупцију против пријавитеља се подизе оптузница само на изборима казнити власт и помијењати сав кадар у тузиластву и судству а одговорне за злоупотрбу слузбеног полозаја процесуират

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сами себи

15.01.2021 19:19

...раку копају. Када постане јединствена полиција, неће бити оваквих ствари!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мисо

15.01.2021 20:29

То се зна одавно да су радници на регистрацијама правили проневјерае и бивали суспендовани и након извјесног времена појаве се на том истом радном мјесту.У овој тајкунсој дрзави на греску право нема само онај роб сто ради код робовласника званог послодавац ти бједници буду санкционисани за малу ситницу а ти исти зарадују плату за лопове из полицијских редова.

Name

Ре

15.01.2021 21:09

Каква је то сад некаква јединствена полиција? По чему јединствена?

Name

Ре ре

15.01.2021 22:27

Ма опустено. Нијаз се мало занио па лупета.

Name

Драган

15.01.2021 20:43

Тузиластво је постало инквизиција за постене људе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

15.01.2021 21:34

Назалост су Лукац и неколицина политицара направили крининалну организацију од те дрзавне иснтитуције, али ево полако им се назире крај

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

15.01.2021 21:40

...за Нацелнике... Оптузене раднике стити ОЈТ по налогу висих полицијских званицника за које ови први и раде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само

15.01.2021 22:32

Утврдити поријекло имовине. Поједини имају станове по Бсња Луци и издају стан на дан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Само

16.01.2021 07:50

Свако ко испуњава услове за подизање кредита од банака може за тај новац купити стан који ће отплаћивати рентањем. Зато ти ова прича није на мјесту. Не браним никога, ко ради противзаконито нека и одговара а своја дјела.

Name

Фениx

16.01.2021 05:05

Ми ћемо изгласати да суд нема шта да ради у полицији а ако остане која надлежност ми цемо промјенити законе.Све је то легитимно .Е па ће видјети како ће суд радити без полиције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Н.Н.

16.01.2021 05:39

Драгана Ћибића лично познајем и гарантујем да је човјек стручан и професииналан у свом послу та да никад не би себи дозволио нешто тако. Само могу рећи да су сви као он онда би ова земља засигурно била једина без корупције у свијету. За остале не могу ниста написати јер их не познајем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

16.01.2021 09:29

Па од врха (главе) риба смрди!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

16.01.2021 10:08

Овдје је у питању сукоб Додика и Лукаца. Зато је тузиластво донијело такву одлуку. Тузиластво јер приватизовано и све се пита Додика и његових људи. Убијају, отимају дјецу, дизу оптузнице против невиних људи, стите криминал... Ето за ста су се наси борци борили...

ОДГОВОРИТЕ