Nema istrage protiv službenika, ima prijava protiv vrha PU

Okružno tužilaštvo Banjaluka donijelo je naredbu o obustavljanju istrage protiv službenika Policijske uprave Banjaluka iz Odsjeka za registraciju vozila.

Republika Srpska 15.01.2021 | 19:43
Nema istrage protiv službenika, ima prijava protiv vrha PU

Izvještaj protiv svojih službenika tužilaštvu je dostavila Policijska uprava Banjaluka. Zanimljivo i tužilaštvo i Policijska uprava su prećutali da je donesena naredba o obustavljanju istrage.

Okružno tužilaštvo Banjaluka obustavilo je istragu protiv četvoro službenika Policijske uprave koji su zaposleni u Odsjeku za registraciju vozila a protiv kojih je izvještaj tužilaštvu podnijela Policijska uprava Banjaluka.

BN televizija u posjedu je naredbe o obustavi istrage, a zanimljivo je da tužilaštvo u svom jučerašnjem saopštenju nije navelo da je donesena naredba o obustavi istrage već su naveli da je istraga u toku.

Naredba o obustavi istrage protiv službenika donesena je 11. januara. Tužilaštvo je u obrazloženju navelo kako ne postoji osnov za bilo kakvu prijavu protiv službenika od strane Policijske uprave Banjaluka jer oni nisu prekršili zakon i jer nema obilježja krivičnog djela. Policijska uprava prijavila je svoje službenike zbog navoda o zloupotrebi položaja ili ovlaštenja prilikom registracije vozila uvezenih na invalidsku povlasticu.

Okružno tužilaštvo Banjaluka, inače, potvrdilo je da je od strane stručnih saradnika za poslove registracije vozila te uprave u decembru prošle godine zaprimilo predmet Ugrožavanje ljudskih prava i sloboda građana i službenika na poslovima registracije vozila u Policijskoj upravi Banjaluka u kojem se pominju čelni ljudi banjalučke Policijske uprave.

Iz banjalučke Policijske uprave odbijaju da odgovore na naša pitanja u vezi sa ovom predstavkom koju su tužilaštvu predali službenici uprave. Pitanja smo im poslali 8. januara i do sada nismo dobili nikakav odgovor. Odgovor nismo dobili ni iz kabineta Direktora policije Republike Srpske.

BN TV

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Stanko

15.01.2021 19:15

Pa gdje traziti pravdu u ovoj drzavi kad prijavis korupciju protiv prijavitelja se podize optuznica samo na izborima kazniti vlast i pomijenjati sav kadar u tuzilastvu i sudstvu a odgovorne za zloupotrbu sluzbenog polozaja procesuirat

ODGOVORITE
Name

Sami sebi

15.01.2021 19:19

...raku kopaju. Kada postane jedinstvena policija, neće biti ovakvih stvari!

ODGOVORITE
Name

Miso

15.01.2021 20:29

To se zna odavno da su radnici na registracijama pravili pronevjerae i bivali suspendovani i nakon izvjesnog vremena pojave se na tom istom radnom mjestu.U ovoj tajkunsoj drzavi na gresku pravo nema samo onaj rob sto radi kod robovlasnika zvanog poslodavac ti bjednici budu sankcionisani za malu sitnicu a ti isti zaraduju platu za lopove iz policijskih redova.

Name

Re

15.01.2021 21:09

Kakva je to sad nekakva jedinstvena policija? Po čemu jedinstvena?

Name

Re re

15.01.2021 22:27

Ma opusteno. Nijaz se malo zanio pa lupeta.

Name

Dragan

15.01.2021 20:43

Tuzilastvo je postalo inkvizicija za postene ljude.

ODGOVORITE
Name

Dragan

15.01.2021 21:34

Nazalost su Lukac i nekolicina politicara napravili krininalnu organizaciju od te drzavne isntitucije, ali evo polako im se nazire kraj

ODGOVORITE
Name

Pravda

15.01.2021 21:40

...za Nacelnike... Optuzene radnike stiti OJT po nalogu visih policijskih zvanicnika za koje ovi prvi i rade

ODGOVORITE
Name

Samo

15.01.2021 22:32

Utvrditi porijeklo imovine. Pojedini imaju stanove po Bsnja Luci i izdaju stan na dan.

ODGOVORITE
Name

Re Samo

16.01.2021 07:50

Svako ko ispunjava uslove za podizanje kredita od banaka može za taj novac kupiti stan koji će otplaćivati rentanjem. Zato ti ova priča nije na mjestu. Ne branim nikoga, ko radi protivzakonito neka i odgovara a svoja djela.

Name

Fenix

16.01.2021 05:05

Mi ćemo izglasati da sud nema šta da radi u policiji a ako ostane koja nadležnost mi cemo promjeniti zakone.Sve je to legitimno .E pa će vidjeti kako će sud raditi bez policije.

ODGOVORITE
Name

N.N.

16.01.2021 05:39

Dragana Ćibića lično poznajem i garantujem da je čovjek stručan i profesiinalan u svom poslu ta da nikad ne bi sebi dozvolio nešto tako. Samo mogu reći da su svi kao on onda bi ova zemlja zasigurno bila jedina bez korupcije u svijetu. Za ostale ne mogu nista napisati jer ih ne poznajem.

ODGOVORITE
Name

XL

16.01.2021 09:29

Pa od vrha (glave) riba smrdi!

ODGOVORITE
Name

Marko

16.01.2021 10:08

Ovdje je u pitanju sukob Dodika i Lukaca. Zato je tuzilastvo donijelo takvu odluku. Tuzilastvo jer privatizovano i sve se pita Dodika i njegovih ljudi. Ubijaju, otimaju djecu, dizu optuznice protiv nevinih ljudi, stite kriminal... Eto za sta su se nasi borci borili...

ODGOVORITE