Услов за одлазак на море потврда о вакцинацији?

Потврда о вакцинацији ни у ком случају неће постати услов да неко уђе у Грчку, нагласио је министар туризма ове земље Харис Теохарис гостујући у програму телевизије Скај.

Свијет 14.01.2021 | 16:52
Услов за одлазак на море потврда о вакцинацији?

Тачније, на предложене потврде о вакцинацији Теохарис је јасно ставио до знања да "вакцинација неће бити услов да неко може путовати".

- Ни у ком случају. Иначе, желео бих да разјасним шта је наша земља у премијеровом писму осталим чланицама ЕУ уопште предложила јер је дошло до неспоразума. Пре свега, чини се да је писмо имало ефекат који смо желели да постигнемо, односно да "протресе" Европу да коначно може да се координише.

Координација је неопходна и наша земља предњачи у овој области. Не смемо ићи корак уназад. Прошле године смо имали ограничења у кретању туриста. Ове године до кретања туриста мора доћи. Прва опција су брзи тестови, који су и сигурнији и јефтинији и омогућиће да путницима направимо мање непријатности - каже и наставља.

Дајући процену ситуације, Теохарис истиче да ће 2021. у сваком смислу бити боља година.

Како каже, треба сагледати и са здравствене тачке гледишта да ли ће вакцине моћи да испрате будуће мутације вируса, преноси Телеграф.рс.

Коначно, истакао је да ће упркос новом соју, али и Брегзиту, Велика Британија и даље остати велико тржиште за Грчку и обрнуто.

(Телеграф)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Хи

14.01.2021 16:35

Како да не.Љепсе ми је у мом базену.Дрски су и безобразни и засто неко ици тамо,када сваки дан,несто мијењају и казне за сваста хоце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Турист Биро

14.01.2021 16:57

Прави Туристи иду тамо гдје се могу тотално опустити, а будале иду да "уживају у репресивним мјерама", и још, све то плате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.01.2021 21:14

Браво за коментар!

Name

Море мрс

14.01.2021 19:18

Ма не бих исла да овима глумим пландемију и лудило ни да ми све плате и јос додају дневнице за тросак.

ОДГОВОРИТЕ