Uslov za odlazak na more potvrda o vakcinaciji?

Potvrda o vakcinaciji ni u kom slučaju neće postati uslov da neko uđe u Grčku, naglasio je ministar turizma ove zemlje Haris Teoharis gostujući u programu televizije Skaj.

Svijet 14.01.2021 | 16:52
Uslov za odlazak na more potvrda o vakcinaciji?

Tačnije, na predložene potvrde o vakcinaciji Teoharis je jasno stavio do znanja da "vakcinacija neće biti uslov da neko može putovati".

- Ni u kom slučaju. Inače, želeo bih da razjasnim šta je naša zemlja u premijerovom pismu ostalim članicama EU uopšte predložila jer je došlo do nesporazuma. Pre svega, čini se da je pismo imalo efekat koji smo želeli da postignemo, odnosno da "protrese" Evropu da konačno može da se koordiniše.

Koordinacija je neophodna i naša zemlja prednjači u ovoj oblasti. Ne smemo ići korak unazad. Prošle godine smo imali ograničenja u kretanju turista. Ove godine do kretanja turista mora doći. Prva opcija su brzi testovi, koji su i sigurniji i jeftiniji i omogućiće da putnicima napravimo manje neprijatnosti - kaže i nastavlja.

Dajući procenu situacije, Teoharis ističe da će 2021. u svakom smislu biti bolja godina.

Kako kaže, treba sagledati i sa zdravstvene tačke gledišta da li će vakcine moći da isprate buduće mutacije virusa, prenosi Telegraf.rs.

Konačno, istakao je da će uprkos novom soju, ali i Bregzitu, Velika Britanija i dalje ostati veliko tržište za Grčku i obrnuto.

(Telegraf)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Hi

14.01.2021 16:35

Kako da ne.Ljepse mi je u mom bazenu.Drski su i bezobrazni i zasto neko ici tamo,kada svaki dan,nesto mijenjaju i kazne za svasta hoce.

ODGOVORITE
Name

Turist Biro

14.01.2021 16:57

Pravi Turisti idu tamo gdje se mogu totalno opustiti, a budale idu da "uživaju u represivnim mjerama", i još, sve to plate.

ODGOVORITE
Name

Re

14.01.2021 21:14

Bravo za komentar!

Name

More mrs

14.01.2021 19:18

Ma ne bih isla da ovima glumim plandemiju i ludilo ni da mi sve plate i jos dodaju dnevnice za trosak.

ODGOVORITE