Аустралијанац узгојио бундеву од 867 килограма!

Аустралијски баштован поставио је нови рекорд на јужној хемисфери планете Земје јер је успео да узгоји бундеву тешку невероватних 867 килограма.

Занимљивости 14.01.2021 | 16:39
Аустралијанац узгојио бундеву од 867 килограма!

Дале Оливер из  града Кноцкров, у Новом Јужном Велсу, пријавио је своју џиновску бундеву на такмичењу Суммерланд Пумпкин Цомпетитион у уграду Киогле.

Његова џиновска тиква -бундева, тежила је 867 килограма, потукавши претходни аустралијски рекорд од 289 килограма, који је такође поставио Оливер.

Организатори такмичења о бундеви рекли су да је Оливерова огромна бундева нови рекорд за Нови Јужни Велс, Аустралију као и за целу јужну хемисферу планете Земље

Оливер је изјавио да би његова бундева била још вец́а да њен раст нису успорили топлотни таласи који се дешавају овх дана у Аустралији

Оливер је аустралијској РТВ станици рекао: "Штета што смо добили вруц́ину. Можда би бундева била већ и боље би још прошла."

Напомињемо вас да је у Кикинди прошле 2020.године за титулу најтеже бундеве освојио  Душан Јанков из Чуруга његова бундева је била тешка 588,5 килограма.

Извор: Занимљивостидана.цом

Коментари / 0

Оставите коментар