Australijanac uzgojio bundevu od 867 kilograma!

Australijski baštovan postavio je novi rekord na južnoj hemisferi planete Zemje jer je uspeo da uzgoji bundevu tešku neverovatnih 867 kilograma.

Zanimljivosti 14.01.2021 | 16:39
Australijanac uzgojio bundevu od 867 kilograma!

Dale Oliver iz  grada Knockrov, u Novom Južnom Velsu, prijavio je svoju džinovsku bundevu na takmičenju Summerland Pumpkin Competition u ugradu Kiogle.

Njegova džinovska tikva -bundeva, težila je 867 kilograma, potukavši prethodni australijski rekord od 289 kilograma, koji je takođe postavio Oliver.

Organizatori takmičenja o bundevi rekli su da je Oliverova ogromna bundeva novi rekord za Novi Južni Vels, Australiju kao i za celu južnu hemisferu planete Zemlje

Oliver je izjavio da bi njegova bundeva bila još veća da njen rast nisu usporili toplotni talasi koji se dešavaju ovh dana u Australiji

Oliver je australijskoj RTV stanici rekao: "Šteta što smo dobili vrućinu. Možda bi bundeva bila već i bolje bi još prošla."

Napominjemo vas da je u Kikindi prošle 2020.godine za titulu najteže bundeve osvojio  Dušan Jankov iz Čuruga njegova bundeva je bila teška 588,5 kilograma.

Izvor: Zanimljivostidana.com

Komentari / 0

Ostavite komentar