Честитке поводом православне Нове године

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић честитала је Нову годину грађанима Српске који празнују по јулијанском календару са жељом да наредна година свима донесе, прије свега, добро здравље, свеукупни напредак, те личну и породичну срећу.

Република Српска 14.01.2021 | 09:40
Честитке поводом православне Нове године

"Свим грађанима који празнују по јулијанском календару упућујем искрене честитке поводом наступајуће 2021. године. У увјерењу да ће ову годину обиљежити заједништво, стабилност и просперитет, срдачно вас поздрављам", наводи Цвијановићева у честитки.

Честику с добрим жељама да буде здравља и среће упутили су грађанима који обиљежавају православни Нову годину и предсједник НСРС и Владе Недељко Чубриловић и Радован Вишковић.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је православну Нову 2021. годину свима који овај празник обиљежавају по јулијанском календару.

"Желим вам свима много здравља, радости и успјеха и да Нова година донесе напредак и благостање", навео је Додик у честитки.

Он је пожелио да у 2021. години код свих људи ојача вјера у будућност, међусобно повјерење, солидарност и разумијевање, те да се цијели свијет избори са пандемијом вируса корона која је однијела бројне животе, саопштено је из кабинета српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ.

Српска, Руска и Грузијска православна црква, Света Гора и Јерусалимска патријаршија, које поштују јулијански календар, у поноћ су дочекекале Нову годину.

Ове цркве, 14. јануара по грегоријанском, односно 1. јануара по јулијанском календару, обиљежавају Обрезање Исуса Христа и празник Светог Василија Великог.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Борац

14.01.2021 09:19

Због вас немамо благостање а ни бољи зивот. Све сте унистили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Та иди

14.01.2021 12:03

Каква демагогија..??!! Умјесто политике, импровизација, блеф и превара, биједа и незнађе за плебс. И волунтаризам, лажно родољубље и вјеровање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Средњи вијек!

14.01.2021 13:28

Враћамо се тамо брзим корацима...пропаст је неминовна.

ОДГОВОРИТЕ