Čestitke povodom pravoslavne Nove godine

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je Novu godinu građanima Srpske koji praznuju po julijanskom kalendaru sa željom da naredna godina svima donese, prije svega, dobro zdravlje, sveukupni napredak, te ličnu i porodičnu sreću.

Republika Srpska 14.01.2021 | 09:40
Čestitke povodom pravoslavne Nove godine

"Svim građanima koji praznuju po julijanskom kalendaru upućujem iskrene čestitke povodom nastupajuće 2021. godine. U uvjerenju da će ovu godinu obilježiti zajedništvo, stabilnost i prosperitet, srdačno vas pozdravljam", navodi Cvijanovićeva u čestitki.

Čestiku s dobrim željama da bude zdravlja i sreće uputili su građanima koji obilježavaju pravoslavni Novu godinu i predsjednik NSRS i Vlade Nedeljko Čubrilović i Radovan Višković.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je pravoslavnu Novu 2021. godinu svima koji ovaj praznik obilježavaju po julijanskom kalendaru.

"Želim vam svima mnogo zdravlja, radosti i uspjeha i da Nova godina donese napredak i blagostanje", naveo je Dodik u čestitki.

On je poželio da u 2021. godini kod svih ljudi ojača vjera u budućnost, međusobno povjerenje, solidarnost i razumijevanje, te da se cijeli svijet izbori sa pandemijom virusa korona koja je odnijela brojne živote, saopšteno je iz kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Srpska, Ruska i Gruzijska pravoslavna crkva, Sveta Gora i Jerusalimska patrijaršija, koje poštuju julijanski kalendar, u ponoć su dočekekale Novu godinu.

Ove crkve, 14. januara po gregorijanskom, odnosno 1. januara po julijanskom kalendaru, obilježavaju Obrezanje Isusa Hrista i praznik Svetog Vasilija Velikog.

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Borac

14.01.2021 09:19

Zbog vas nemamo blagostanje a ni bolji zivot. Sve ste unistili.

ODGOVORITE
Name

Ta idi

14.01.2021 12:03

Kakva demagogija..??!! Umjesto politike, improvizacija, blef i prevara, bijeda i neznađe za plebs. I voluntarizam, lažno rodoljublje i vjerovanje.

ODGOVORITE
Name

Srednji vijek!

14.01.2021 13:28

Vraćamo se tamo brzim koracima...propast je neminovna.

ODGOVORITE