Лука Јовић главна тема њемачких новинара

Лука Јовић се из Реал Мадрида враћа у Ајнтрахт у којем је играо сјајно. Партијама у овом немачком клубу је одушевио фудбалски свет и оне су му биле улазница за одлазак у „краљевски клуб".

Фудбал 13.01.2021 | 22:59
Лука Јовић главна тема њемачких новинара

Ове зиме, Јовић ће поново доћи у Франкфурт, а немачке колеге су се опширно бавили повратком Србина на место успеха. Он ће у немачкој екипи остати до краја сезоне.

Сви важнији немачки медији попут Дојче Велеа пренели су вест о повратку српског фудбалера у Бундеслигу. Јавни сервис "Хесеншау" у уторак увече пренео је Бобићеве речи. Он је у изјави за ТВ-станицу Скај, непосредно пред почетак синоћњег меча у купу против Бајера из Леверкузена, потврдио оно што већ данима нагађа штампа у Немачкој.

- Морамо да решимо још неколико ствари, на пример медицински преглед. Ако све буде у реду, он је ускоро опет код нас - најављује Фреди Бобић. Он додаје да су Ајнтрахту „веома срећни“ постигнутим решењем. За почетак је планирана позајмица до лета ове године:

- О свему осталом можемо касније да размислимо!

Ајнтрахт је већ неко време у потрази за појачањем – након одласка голгетера Баса Доста у белгијски Бриж у зимској паузи. Тренеру Адију Хитеру на располагању је де факто само један прави нападач, Португалац Андре Силва.

- У Ајнтрахту је Лука Јовић био један од најбољих голгетера Бундеслиге - пише онлајн-портал немачког магазина Шпигел.

Напомиње се да је Реал тада за његов трансфер Немцима платио 63 милиона евра.

„Шпигел“ подсећа да Јовић није успео да се наметне Реаловом тренеру Зинедину Зидану, да је Карим Бензема био прејака конкуренција у шпицу напада „краљевског клуба“ – али и да је у Европи постојао велики интерес за Јовићем. У игри је наводно био и Манчестер јунајтед.

Немачки Кикер пише како се „Јовић нада да ће се у Франкфурту вратити на стари пут славе“. Том листу је посебно у сећању остао Јовићев наступ против Диселдорфа (19.10.2018), утакмица у којој је он постигао чак пет голова.

Луку Јовића за Франкфурт вежу лепе успомене, пише и „Хесеншау“. Заједно с тадашњим колегама Себастијаном Халером и Антом Ребићем, он је у сезони 2018/2019 био члан – како су их називали немачки медији – надалеко познатог „крда бивола“ („Бüффелхерде“) – због атрактивног стила игре, сјајних комбинација и изванредне ефикасности. Само у тој сезони Јовић је у дресу Ајнтрахта на бундеслигашким теренима 17 пута затресао противничку мрежу, подсећа јавни сервис из Франкфурта.

Јовић је с Реалом потписао уговор до 2025. Ајнтрахт би хтео поновно да га врати у град на Мајни, и то не само на неколико месеци. Али проблем је новац. Јовићева плата у Мадриду доста је висока, за Ајнтрахт би она у садашњим околностима могла једноставно да буде сувише висока.

(Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар